Lisse – De eerste Reuzenbol in de Verenigde Staten is een feit; Het bollenbedrijf Leo Berbee Bulb Co. heeft een Reuzenbol gekocht ter ere van hun 50-jarig bestaan en om hun verbinding tussen de USA en de Bollenstreek symboliseren.

In 1974 besloot het bedrijf Leo Berbee Bulb Co. uit Lisse om een vestiging in Marysville (Ohio) in de Verenigde Staten op te richten, met het doel om de distributie beter te regelen en om bollen op voorraad te hebben voor hoveniers, die pas laat in het seizoen orders krijgen om te planten. In opdracht van het bedrijf is er een Reuzenbol geschilderd met daarop typisch Hollandse dingen, zoals delfts blauwe klompen en uiteraard tulpen in alle kleuren.

Henk Berbee (directielid): “Wekelijks komen er via de lokale kamer van koophandel vele tourbussen ons bedrijf bezoeken. Deze winter willen we onder het thema ‘van bol tot bloem’ deze Reuzenbol als trekpleister in ons bedrijf tentoonstellen, met daarbij de gelegenheid om foto’s te maken. In de zomer van 2023 viert ons bedrijf het 50-jarig bestaan en zal de Reuzenbol een vaste plaats voor het bedrijf krijgen als symbool voor de verbinding tussen Marysville en de Bollenstreek.”

1 REACTIE

  1. Wat een mooi plan om deze reuzenbol een plaats te geven in jullie mooie bedrijf.
    Wat goed, dat er touringcars komen met mensen om jullie bollenbedrijf een bezoek te brengen en dan dat stukje Holland zien, dat zoveel kleur aan tuinen en parken.
    Gefeliciteerd met jullie 50 jarig bestaan. Een gouden jubileum !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in