Noordwijk – De ontwikkelaar heeft de prijzen van de eerste 113 woningen in Offem Zuid bekend gemaakt. Onder deze 113 woningen zijn 18 sociale koopwoningen met een vrij op naam prijs van maximaal € 200.000,-.

Het zijn driekamer-woningen met een woonoppervlakte van een kleine 90 m2. Voor deze woningen komen in eerste instantie kopers in aanmerking met een inkomen tot € 45.000, die een sociale huurwoning van de Noordwijkse Woningstichting achterlaten. De 18 sociale koopwoningen worden voor een periode van 5 jaar als sociale koopwoning aangemerkt.

Dat betekent dat de woning voor niet meer dan € 200.000,- (door)verkocht mag worden en alleen aan mensen uit de doelgroep.

3 REACTIES

  1. Van de redactie van Bo: Dit is de reactie van de gemeente:
    De woningen worden door de notaris onder de inschrijvers verlood. De toewijzing van de 10 woningen dateren uit afspraken uit het verleden gemaakt tussen BPD en Van Rhijn Bouw. Dit zijn geen sociale koopwoningen maar vrije sector woningen. Bij de start van de inschrijving maandag 4 december jl. waren deze woningen niet beschikbaar zodat de toewijzing van de overige woningen en de (mogelijke) loting daarbij op een transparante manier plaatsvindt. Dit is niet onrechtmatig. De ontwikkelaar heeft de grond gekocht en bouwt de woningen. Zij zijn dus eigenaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in