Foto: vv Foreholte

Voorhout – Uiteindelijk verloren de Voorhouters de slag in 10 minuten. Zeker, ze hadden het eerste half uur absolute controle over de wedstrijd. Gedurende de gehele tweede helft was het vizier naar voren gericht en trachtte men zich niet door allerlei randzaken te laten afleiden. Uiteindelijk stond Foreholte met lege handen. Eventjes was men de weg kwijt en in die tijd sloegen de Laakkwartierders meedogenloos toe. Opnieuw was de nederlaag het loon voor de gasten, het werd 2-0.

Het ontbrak Foreholte vanaf de start te veel aan aanvallend en scorend vermogen. De gehele aanval met Sam Lemmers, Sten Admiraal en Stan Spies bevond zich, zo vroeg in het seizoen reeds, in de ziekenboeg. Spits Arroyo en buitenspelers Drewes en Brabander deden hun stinkende best, maar het was uiteindelijk te weinig om Laakkwartier werkelijk te verontrusten.

Overigens had het geheel anders kunnen lopen als Jelle Geerlings zich had gerealiseerd wat een tijd en ruimte hij had toen hij in de 4e minuut de bal kreeg in het strafschopgebied. Vervolgens kwam de wedstrijd in een aftastende fase, aangetast door middenvelder Karoumi die net naast schoot vanaf de zestienmeter lijn. De Voorhouters speelden gedisciplineerd en met overleg. Het leidde tot mogelijkheden voor Arroyo en Rick Brabander.

In de 33e minuut was het plotseling linksbuiten Delano Venderbos die een teruggekaatste bal vanaf de lat in het verlaten Voorhoutse doel kopte (1 – 0). Foreholte wenste de draad gewoon weer op te pakken, maar in de 39e minuut was het opnieuw Venderbos die aan het eind van een snelle Haagse counter stond, z’n directe tegenstander uitkapte en opnieuw ongehinderd binnen wist te schieten (2 – 0). Vanaf dat moment leken de Voorhouters opnieuw een kansloze Haagse middag tegemoet te gaan. Men was op zoek naar ‘het zetje in de rug’ om in de wedstrijd terug te keren, maar de bal die rechtstreeks doel trof werd door scheidsrechter Kenneth van Dijk wegens een duwfout afgekeurd. Er tekende zich opnieuw een typische Haagse wedstrijd op een verloren zondagmiddag af.

Ongewijzigd verschenen beide ploegen voor de tweede helft in het veld, maar Jelle Veenvliet bleek toch te veel last te ondervinden van zijn confrontatie met Justin van Alphen. Ondertussen had Rick Brabander een grote kans om zeep geholpen toen hij een vrije schietkans toch nog tegen een tegenstander wist te plaatsen, na terug koppen van Toni Arroyo. A-junior Swen Veenstra kwam Veenvliet vervangen en manifesteerde zich als een hardwerkende dwingende spits zonder dat er werkelijk potten werden gebroken. En zo zat eigenlijk de gehele tweede helft in elkaar. Laakkwartier plooide terug. Foreholte drong met name de eerste helft van de tweede 45 minuten aan, maar heel erg gevaarlijk werd het allemaal niet. Zo kabbelde de wedstrijd naar het eindsignaal. Toni Arroyo haalde nog een frustratie-gele kaart op bij scheidsrechter Kenneth van Dijk, die seconden daarvoor een elleboogstoot van Brahim Karoumi op Stan Spies was ontgaan, maar eenieder had zich al verzoend met het feit dat het opnieuw weer eens zo’n Haagse middag was geweest. Eindsignaal van Van Dijk en vervolgens ‘inpakken en wegwezen’. We hadden hier niks te zoeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in