Voorhout – E & O uit Emmen was zaterdag op bezoek in de Tulp. Zowel E & O als Foreholte is nog op zoek naar de eerste winst in deze competitie. Foreholte promoveerde vorig seizoen en Emmen wist na de degradatie wedstrijden in de eredivisie te blijven. Dit jonge team had het moeilijk met de Voorhoutsen, waar enkele meer ervaren speelsters meedoen. Na een 15-7 ruststand kon Foreholte een mooie, verdiende overwinning noteren 35-21

Foreholte kende een goede start. Met degelijk spel, waarin plaats was voor goede balcirculatie en mooie scores, was het na een kwartier 8-2. Cirkelspeelster Ramona Vink had weinig te vertellen in de hechte 6-0 defensie van E & O. Daardoor kon ze wel ruimte aan de cirkel creëren voor haar teamgenoten. In de verdediging was het met name Britt van Leijden, die een puike partij stond te verdedigen. E & O moest het vooral van haar, overigens talentvolle hoekspeelsters hebben. Het is dat Foreholte in de laatste 10 minuten voor rust een zestal open kansen niet benutte, anders was de 15-7 ruststand zeker nog hoger uitgevallen. In de tweede helft veranderde de coach van E & O van dekking. Dit was weer even aanpassen, maar de Voorhoutsen speelden heel gedisciplineerd. Ze profiteerden van de geboden ruimte, met name de cirkel- en de hoekspeelsters, maar óók E & O wist te scoren. Een kwartier lang wisten ze Foreholte bij te blijven; het verschil bleef steken op 9 of 10 scores. Chantal Slegtenhorst liet zien over een lange adem te beschikken, want ze wist nog even 6 mooie doelpunten vanuit haar hoekpositie en via de break te maken. Beide keepsters te weten Marit Huiberts en Mayra de Boer (beiden keepten één helft) deden goed hun werk en keerden menig schot van E & O. Daartegenover hadden de Foreholte speelsters een prima schotpercentage.

Foreholte kan terugkijken op een goede wedstrijd met een prima resultaat. Voor Foreholte scoorden: Ramona Vink 8, Chantal Slegtenhorst 6, Saskia Kolster en Dana Vincenten beide 4, Marisha vd Geest, Naomi Hoogervorst en Britt van Leijden allen 3, Lisanne Ruiter 2, Kim Schuurbiers en Melanie Zwaan beide 1.

Zaterdag de 23e de topper tegen de nummer 2 Quintus uit Kwintsheul. Zij komen om 20.00 uur de degens kruisen met Foreholte in de Tulp.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in