Archieffoto
Noordwijk – Na een reeks van 4 wedstrijden met goed spel zonder winst, trof NOVO afgelopen zaterdag een oude bekende uit Voorschoten, het eerste team van Gemini-Kangeroes.  NOVO en Gemini-Kangeroes wisten elkaar de afgelopen jaren vaak af te troeven in ieders eigen zaal en NOVO bleek deze traditie door te zetten. Dit ging gepaard in een spannende wedstrijd met goed volleybal. Dit keer won NOVO met 3-1.
Vanaf het begin was het de servicedruk die beide partijen scherp hield. In de eerste set wist NOVO met Jeroen van Eijk een voorsprong te nemen. Gemini-Kangeroes kwam aan het einde van de set nog erg dichtbij, maar NOVO wist de set met 26-24 te winnen. Dennis Glasbergen, Tom van de Meer en Sam van Straten wisten met harde, maar ook slimme aanvallen ook de 2e set voor NOVO ruimer binnen te halen met 25-19. De Voorschotenaren bleven weerstand bieden, maar konden het snelle en tactische spel van NOVO niet overtroeven. Mede doordat coach Kees van de Meent op de juiste momenten de ‘dubbele’ wissel met Pim Mossel en Joost van Anrooij toepaste. De wedstrijdwinst werd alvast beklonken in de derde set met een mooie 25-22 en NOVO zag nog volop mogelijkheden voor het 5e punt. Helaas verzwakten de heren uit Noordwijk en een serviceserie van Gemini-Kangeroes kon het gaatje slaan dat niet meer werd weggegeven. De laatste set ging dan ook met 25-22 naar Gemini-Kangeroes.
De 3-1 winst levert NOVO een 11e plaats in de ranking op. Aanstaande woensdag moeten de heren opnieuw afreizen naar Koog aan de Zaan voor een inhaalwedstrijd, die start om 21:00 tegen Zaanstad. Dit zal een geduchte tegenstander worden, want zij hebben de rode lantaarn van NOVO overgenomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in