Bollenstreek – De sociale dienst in de Bollenstreek, de ISD, verschilt nog steeds van mening met het ministerie van Sociale Zaken over de loonkostensubsidie. Een gesprek van wethouders met Haagse ambtenaren leidde eind april nog niet tot een oplossing. Het dagelijks bestuur van de ISD neemt nu eind mei een beslissing hierover.

Staatssecretaris Van Ark riep de Bollenstreek-gemeenten vorige maand op het matje, omdat ze het niet eens is met de manier waarop de ISD  de regeling toepast. Dankzij een loonkostensubsidie kunnen werkgevers makkelijker iemand in dienst nemen met een ziekte of handicap. De Bollenstreek-gemeenten willen hun bijdrage verlagen, maar dat is volgens de staatssecretaris niet ‘in de geest van de wet’.

3 REACTIES

  1. Helaas Fritzie zijn de gemeentes de opdrachtgevers van de ISD. Zij voeren uit wat de gemeentens beslissen. En waar haal je het geld bij tekorten op? Bij de mensen waarvoor dit het hardst nodig is. Dus gemeentes schaam jullie diep!

  2. Ze willen iedereen aan het werk hebben maar het mag geen geld kosten .En via de achterdeur vliegt het geld de deur uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in