Lisse – De gemeenteraad had graag het goede voorbeeld gegeven door hun eigen gebouwen energieneutraal te maken. Dinsdag bleek tijdens een politieke vergadering dat de kosten van ruim 1,6 miljoen euro te hoog waren voor de commissie.

Martijn Tibboel (VVD) noemt de investering wel een heel duur voorbeeld. Zo’n voorbeeld wil hij niet zijn voor de inwoners. Ook Jeanette Loos (CDA) was voorstander van de duurzame plannen, maar de prijs daarvoor is te groot. D66 vond het plan juist te voorzichtig en verwacht een beter kostenplaatje dan nu in de plannen staat.

Uit het onderzoek naar de gemeentelijke gebouwen kwam naar voren dat de meeste gebouwen eigenlijk al redelijk duurzaam zijn. Wethouder Van Haaster reageerde dan ook op de commissie dat juist het kleine stapje naar energieneutraal veel geld kost. Door eerst gebouwen in slechte staat wat zuiniger te maken zou uiteindelijk meer kunnen worden bereikt met hetzelfde geld.

Wethouder Van der Zwet wilde graag al starten met de plannen voor het verduurzamen van de brandweerkazerne en het zwembad. De commissieleden stemden in om deze plannen kort na de verkiezingen te bespreken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in