foto pb

Bollenstreek – Huishoudens met een laag inkomen kunnen sinds april 2022 een energietoeslag krijgen. Dit bedrag was € 800,- en is verhoogd naar € 1.300,-. 

De energietoeslag is de toeslag die de regering heeft toegezegd aan huishoudens met een laag inkomen ter compensatie van de stijgende energielasten. De ISD betaalt dit bedrag in vier termijnen van € 200,- en twee termijnen van € 250,-. Huishoudens die via de ISD Bollenstreek de energietoeslag al hebben ontvangen of aangevraagd hoeven niets te doen. 

Alle huishoudens uit de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk en Teylingen die voldoen aan onderstaande voorwaarden kunnen de energietoeslag aanvragen:

· Het gezinsinkomen is maximaal 120% van de geldende bijstandsnorm. En dat geldt voor de maand voorafgaand aan de aanvraag. (aanvraag september dan is inkomen augustus bepalend)

· Er is sprake van een zelfstandig huishouden. Dat betekent dat iemand een eigen huur of koopwoning heeft en zelf ook de energierekening betaalt.

· Nog niet eerder de energietoeslag heeft ontvangen.

· Per huishouden is één keer de energietoeslag mogelijk.

· Aanvragen vóór 1 januari 2023.

Meer informatie en aanvraagformulier staat op de website van de ISD. 

Klik op de volgende link om alle berichten over de energiecrisis te lezen!

4 REACTIES

 1. En wat doen we met de mensen die met hun hakken over de sloot een huis moesten kopen ?
  Er zijn ook nog andere situaties denkbaar, die vissen weer achter het net, weer erg kortzichtig van
  de politiek zoals gewoonlijk.
  Geef dan iedereen een toeslag, wel zo eerlijk !

 2. Een sigaar uit eigen doos, dat gas zit gewoon nog innde grond en levert nu 5x zoveel op, er is geen schaarste het is puur marktwerking. NL heeft het grootste gasveld van Europa, de beste infrastructuur en opslagcapaciteit..En dan is er crisis? Of schaarste? We worden verschrikkelijk belazerd.

 3. we worden ook belazerd door energie maatschapijen waar door de prijzen de pan uit reizen. het is helemaal niet nodig om woeker prijzen te vragen en de mensen hier mee bang te maken.
  laat de over heid de energie maatschappijen maar een goed aan pakken.
  daar4om ben ik het met Fred roerend eens.

 4. Tsja, ik als verpleegkundige krijg geen subsidie op isolerende ramen omdat ik te weinig raam oppervlak heb! Ik heb een gewone tussenwoning! Ipv geld liever ook investeren in de schil van je woning! Maar ook hier gaan de belastingcenten van ons allen naar de grote huizen, net als de subsidie op elektrische auto’s. Blijkbaar zijn er veel mensen met genoeg inkomsten want we blijven op dezelfde elite stemmen die het gewone volk lijkt te minachten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in