Archieffoto Andrea Geijteman

Noordwijk – Het idee van het Teylings gemeenteraadslid Dion Piket om het station van Voorhout te verplaatsen naar de grens met Noordwijk, kan op veel steun rekenen van de Noordwijkse raadsleden.

Het zorgt voor de Noordwijkse inwoners voor kortere fietstijden en bovendien kan zo’n treinstation dichterbij het strand zorgen voor extra badgasten. De PvdA, VVD, Doen! en NZ Lokaal willen dat geld uit het Regionaal Investeringsfonds Holland Rijnland wordt gebruikt om de verplaatsing van het station mogelijk te maken. Het college moet aan de gemeente Teylingen aanbieden om hier een gezamenlijk project van te maken en samen te onderhandelen met ProRail, de Provincie Zuid-Holland en Holland Rijnland.

De raad praat binnenkort over dit voorstel.

7 REACTIES

  1. Nou, nou!

    Dan zouden de inwoners uit Noordwijk wel een stukje van een paar honderd meter minder hoeven te fietsen, maar de inwoners van Voorhout wordt het een stukje verder fietsen. Dus per saldo gaat de totale regio, wat reistijd betreft, er niet bijster veel op vooruit…

    Maar we doen het toch omdat de kosten worden betaald uit Regionaal Investeringsfonds Holland Rijnland?

    Hebben de mensen in de regio wel door dat dit wel eens een voorschot zou kunnen worden voor het vol bouwen van dat mooie vrije stukje land tussen Gooweg, Provincialeweg, Leidsevaart en het spoor?

    Hallo Teylinger Metropool, welkom in de 21e eeuw!

  2. Geen wonder dat de Noordwijkers dit leuk vinden. Die hoeven dan nog minder moeite te doen dan wat zij al deden… Want ja liever lui dan moe toch? Voor de Voorhouters is dit juist behoorlijk nadelig en zal ook zeker ten koste gaan van de waarde van de omliggende woningen. Want mensen zijn juist komen wonen hier vanwege de bereikbaarheid en station dichtbij. Waar gaat zowiezo dit geld vandaan komen? Weer uit de potjes van andere doelen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in