Warmond – De erfgoedcommissie van de gemeente Teylingen is er niet van overtuigd dat woningcorporatie Stek nieuwe circulair te bouwen woningen moet realiseren op de plaats van drie te slopen woningen aan de Lockhorstlaan in Warmond.

De drie woningen aan de Warmondse Lockhorstlaan zijn in de jaren vijftig van de vorige eeuw gebouwd door de toenmalige woningstichting Warmunda, maar voldoen niet meer aan de eisen van de tegenwoordige tijd. Al geruime tijd geleden is daarom besloten om de woningen te slopen en te vervangen door nieuwbouw. De oorspronkelijke bewoners van de woningen zijn al enige tijd geleden verhuisd, waardoor de woningen nu leeg staan in afwachting van sloop. Na de fusie in 2017 van Warmunda met woningcorporatie Stek werden plannen gemaakt om op de plaats van de woningen een pilot uit te voeren met circulair bouwen. Dit houdt in dat alle voor de nieuwbouw gebruikte materialen geschikt moeten zijn om na de levensduur van de woningen opnieuw gebruikt te worden. Volgens Stek-directeur Hans Al moeten de nieuwe woningen daarom van hout zijn, omdat steen over het algemeen niet geschikt is om opnieuw voor woningbouw gebruikt te worden. De gemeente Teylingen moet echter, voordat zij positief kan besluiten op het plan van Stek, eerst het advies vragen van de erfgoedcommissie. Dit omdat het plangebied binnen het beschermd dorpsgezicht van Warmond ligt. Volgens wethouder Marlies Volten hikt de erfgoedcommissie echter aan tegen het feit dat het bouwvlak van de nieuw te bouwen woningen groter is dan van de te slopen woningen. Daarnaast vindt de erfgoedcommissie dat de nieuwe circulaire houten woningen minder goed passen in de omgeving, waar uitsluitend stenen huizen staan.

Volgens Volten wacht de gemeente eerst het definitieve advies van de erfgoedcommissie af voordat een besluit zal worden genomen over het verzoek van Stek voor de bouw van de nieuwe circulaire woningen.

1 REACTIE

  1. Wellicht kan er ook gedacht worden aan 6 appartementen voor senioren met woonoppervlakte van 80 m2, dit is waaraan er behoefte is binnen Warmond, er komen dan weer 6 ééngezinswoningen vrij, dan krijg je een doorstroming van woningen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in