Bollenstreek – In de Thuiswedstrijd, het portretprogramma op Bo-radio, is zondag 28 augustus om 21.00 uur Eric Breed te gast. Eric is geboren in Nieuw Vennep en is met zijn ouders naar Noordwijkerhout verhuisd. Nadat hij zijn vrouw Welmoed leerde kennen tijdens een vakantie zijn zij samen gaan wonen in Lisse, waar zij samen een zoon Bastiaan hebben gekregen.

We kennen Eric allemaal als kweker van bijzondere historische tulpenrassen en als fotograaf. Hij is kind al zeer geïnteresseerd geweest in de bijzondere collectie historische tulpenrassen van zijn vader en houdt deze sinds diens overlijden met veel liefde en aandacht in stand met de hulp van zijn vrouw, zoon en andere fijne familieleden.

Eric heeft van de nood een deugd gemaakt toen hij drie maanden plat moest met een gebroken enkel en heeft alle prachtige foto’s van tulpen verzameld in zijn boek ‘Lost Tulips’, dat een collectors item is.

In zijn weinige vrije tijd gaat Eric graag samen met zijn vrouw wandelen of geniet van de prachtige grote tuin rondom het huis, waar hij niet alleen samen met zijn zoon aan het werk is, maar in alle rust ook heerlijk kan vissen.

Deze aflevering van de Thuiswedstrijd is zondag 28 augustus a.s. om 21.00 uur te beluisteren. De herhaling is de woensdag erna om 20.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in