Noordwijk/Noordwijkerhout/De Zilk – Vijf ex-wethouders en een oud-ambtenaar komen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen met een open brief als reactie op een artikel in het Leidsch Dagblad over de worsteling van Noordwijk met integriteit. De ex-wethouders Piet Barnhoorn, Hans Bakker, Gerben van Duin, Ton van Rijnberk, Henri de Jong en ex-ambtenaar Ger Oostermeijer reageren op het stuk door hun eigen ervaringen weer te geven. In de brief halen ze persoonlijke ervaringen met intimidatie, belangenverstrengeling of voorbeelden van eigen belang aan. Victor Salman en Paul Brandjes worden met naam genoemd. Oostermeijer is de schrijver van het al dan niet interne rapport over ondermijning waar het OM nog mee bezig is om te kijken of er sprake is van smaad.

Hieronder de brief

17 REACTIES

 1. De series Peyton Place en Coronation Street waren langlopende soaps. GTST is een langlopende soap. Maar deze soap overtreft alles en blijft tot in lengte van jaren voortwoekeren!!

 2. Belangrijke ontbrekende informatie ter aanvulling op de laatste zin in het artikel: “Oostermeijer is de schrijver van het al dan niet interne rapport over ondermijning waar het OM nog mee bezig is om te kijken of er sprake is van smaad.”

  Mensen die worden verdacht van het plegen van een strafbaar feit, krijgen met het Openbaar Ministerie (OM) te maken. Het OM is de enige instantie in Nederland die verdachten voor de strafrechter kan brengen. Het OM zorgt ervoor dat strafbare feiten worden opgespoord en vervolgd.

  Gerben van Duin, Hans Bakker, Taetske Visser-Danser en Ton van Rijnberk: al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel.

 3. De heer Oostermeyer werd door justitie van zijn bed gelicht en moest al zijn bestanden op zijn computer afstaan. Andere heren werden onder ede gehoord en binnenkort wachten hen diverse rechtzaken. Maar gelukkig roepen zij het nieuwe gemeentebestuur op hun misdadige gedragingen tot de bodem uit te zoeken. Dat is nou precies mijn grootste wens en ik zal er alles aan doen om de onderste steen boven te krijgen. Ben ik het toch nog met deze daders eens. Zo ben ik heel benieuwd wie de campagne van PUUR heeft gefinancierd. Nu en ook voorheen.

 4. Oh man. Kunnen PUUR en de Partij Tegen de Inwoners deze vete álsjeblieft gewoon in de rechtszaal uitvechten… en dit níét over de rug van de kiezer doen?

  De schade die beide partijen aan het imago van al die andere goedwillende volksvertegenwoordigers toebrengen is al erg zat. Echt zó klaar met dit wedstrijdje moddergooien tussen beide kemphanen!

 5. Volgens mij maakt de heer Robin een fout. De gehele campagne van de diverse partijen verliep keurig. Niemand gooide met modder, totdat een PUUR ineens (op het laatste moment) gaat gooien en probeert mensen onderuit te halen. Dom en onterecht. Zo win je geen stemmen en laat je je ware aard zien.

 6. Tja beste Robin dat zeiden de meeste mensen die bij De Voice of Holland werkten ook. Wegkijken daar zijn veel Nederlanders goed in. En ja het loopt al bij de rechtbank. Misschien hadden al die wegkijkers dat moeten oppakken in plaats van de slachtoffers. Ik heb een goed oek voor jou ; “Zij Zei” van Megan Twohey. Succes.

 7. Opvallend al die mensen die met een pseudoniem reageren. Dat zou verboden moeten worden. Trollen en nep nieuws. Wiemaken daar ook alweer gebruik van. Wij leven (nog) in een vrij land laten wij dat zo houden en niet wegkijken. En vooral deze anonieme personen geen aandacht schenken. Hebben allemaal iets te verbergen.

  • In tegenstelling tot u heb ik niets te verbergen, mijnheer Brandjes. Ik heb er echter geen zin in om door u onterecht achtervolgd te worden zoals u dat doet bij diverse (ex)politici. U heeft echter mijn vraag nog niet beantwoord: Wie sponsort de Partij voor de Inwoners?

 8. @P. Brandhaard
  Goed lezen is een kunst!

  Robin verzoekt terecht om zaak onder de rechter, te weten vooronderzoek OM, netjes en respectvol buiten de campagne te houden. Zowel ZUUR en Partij tegen de inwoners hebben hier blijkbaar moeite mee. Bewaar herrie graag voor de rrechtszaal en kom met feiten in plaats van schapen taal.

  Bij voorbaat dank

 9. Arie , Brandjes heeft wel lang tijd nodig om je vraag te beantwoorden wie die nieuwe Partij voor de Inwoners sponsort!!

 10. De Noordwijkse kiezer heeft reeds gesproken!
  De Partij voor de Inwoners komt als grote winnaar uit de stembus en heeft het recht om te gaan besturen.
  PUUR brokkelt verder af. Dit is de realiteit en het OM gaat verder met haar werk!!!

 11. De Koer, gefeliciteerd, maar maak je niet blij met een dooie mus. Er is geen fatsoenlijke partij in Noordwijk die samen met de PVDI wil besturen.
  Over 4 jaar wordt PVDI gehalveerd, net zoals dat nu gebeurd is met de Partij van de agressieve partij van draaikont Dennis Salman. Geniet nog even van dit “succes”

 12. Ach Arie, iedereen in de gemeente weet het antwoord. Vastgoedmagnaat Brandjes heeft een grote mond, maar durft nu geen kleur te bekennen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in