Noordwijk – De nieuwe coalitie is nog geen twee maanden aan het werk, maar in de raadsvergadering waren er al de eerste excuses. Die kwamen van wethouder De Jong. Het bestemmingsplan voor een bouwplan aan de Maarten Kruytstraat werd van de agenda gehaald, maar daar waren alleen de coalitiepartijen vooraf over geïnformeerd. Over het niet-informeren waren de oppositiepartijen zeer verbolgen en vroegen een schorsing aan. Daarna kwamen ze niet met een motie, maar ze voelden zich achtergesteld en spraken van een doodzonde. De Jong maakte vervolgens excuses aan de oppositie en aan de aanwezige inwoners die voor niets kwamen.

1 REACTIE

 1. Maarten Kruytstraat en Jan Kroonsplein
  De badplaats Noordwijk heeft zich jarenlang willen onderscheiden door niet toe te staan dat er een patatje op het strand verkocht werd. Men wilde geen Scheveningen of Zandvoort zijn.
  Totdat het idee geboren werd om toch vergunningen te verlenen voor permanente strandpaviljoens. Het werd een succes en de strandpaviljoens bloeien als nooit tevoren.
  Er was echter geen rekening gehouden met de horeca-ondernemers aan de boulevard, de Grent en in het dorp. Daar zien we nu nog de desastreuze gevolgen van in de vorm van veel wisselingen van ondernemers en leegstand.

  Hetzelfde dreigt te gaan gebeuren met de bouw aan de Maarten Kruytstraat en op het Jan Kroonsplein.
  De hoogbouw aan de Maarten Kruytstraat moet een ‘vers-markt’ mogelijk maken. Een idee dat in 2004 bedacht is maar geen enkele toevoeging heeft aan de badplaats Noordwijk.
  Stel dat de vers-ondernemers van Noordwijk naar de Maarten Kruytstraat willen verhuizen, dan krijgen we weer veel leegstand in de rest van het dorp. Op dit moment wil géén van de ondernemers naar de vers-markt verhuizen, waardoor Noordwijk straks met een lege vers-markt in haar maag zit. Er is overigens geen enkel onderzoek gedaan naar het bestaansrecht van een vers-markt in Noordwijk aan Zee.

  Dan het Jan Kroonsplein waar een plein met terrasjes moet komen, een parkeergarage, atelierwoningen, een hotel met hotelappartementen en een plint met winkels die voor levendigheid moeten zorgen.
  Er is geen onderzoek gedaan naar het bestaansrecht van een plein met terrasjes in de schaduw van een groot hotel.
  Er is geen onderzoek gedaan naar het bestaansrecht van ateliers met kunstenaarswoningen en of daar überhaupt behoefte aan is.
  Dan het hotel met 54 hotelappartementen waar volgens de architect 62 appartementen nodig zijn om een dergelijk hotel levensvatbaar te maken. Aan de Astridboulevard mogen geen hotelappartementen komen omdat daar geen behoefte aan is, op het Jan Kroonsplein is er blijkbaar ineens wel behoefte. Van wie dan? Gezinnen met kinderen komen toch echt alleen in de schoolvakanties. Ook hier is geen onderzoek naar gedaan.
  Dan de plint met winkels, alleen onder het hotel is al een winkel van 750 m2 gepland. Krijgen we straks de situatie dat de vers-markt aan de Maarten Kruytstraat van 700 m2 en de winkel onder het hotel op het Jan Kroonsplein van 750 m2 plus de overige winkels in de nieuw te bouwen plint leegstaan? Er is geen enkele noodzaak of vraag naar zoveel m2 extra winkeloppervlak in Noordwijk aan Zee en ook hier is geen onderzoek naar gedaan.
  Ook naar de parkeerbehoeften en kosten voor de bewoners en bezoekers in Noordwijk aan Zee is voor de geprivatiseerde parkings in de Maarten Kruytstraat en onder het Jan Kroonsplein geen onderzoek gedaan.

  Ik hoop dat de gemeenteraad zich goed inleest in de dossiers en het nieuwe college over bovenstaande ontbrekende onderzoeken bevraagt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in