Afb. gemeente Noordwijk

Noordwijk – Een aan te leggen drain voor de Parallelboulevard moet niet leiden tot nog meer wateroverlast. Dat is de vurige wens van de gemeenteraadsleden.

Puur-raadslid Gerben van Duin somde op: ,,We hebben Dijk in Duin gehad; experts zeiden dat het geen probleem zou zijn, maar regen zorgde toch voor wateroverlast. En de drainage ging ook niet goed. Ik wil niet dat wateroverlast voor een derde keer gebeurt.’’ Inspreker Arend Smit, die 35 jaar in de grond-, weg- en waterbouw werkt, waarschuwde de raadsleden dat het aanleggen van een drain, waarbij damwanden eerst worden geplaatst en later weer verwijderd, zal leiden tot scheuren. Ook waarschuwde hij, dat de wens van Hotels van Oranje om een parkeergarage twee lagen de grond in te slaan kan leiden tot vermenging van zeewater met de drainage. De extern deskundige Bert Everts liet echter weten, dat het aanleggen van de drain voor de Parallelboulevard, tussen van tevoren aangebrachte schotten, met heel weinig risico voor schade gerealiseerd kan worden. Tests zouden dit al hebben uitgewezen.

Vergadervoorzitter Astrid Warmerdam liet weten, dat de parkeergarageplannen los staan van dit boulevarddrainproject. De raadsleden krijgen nog extra informatie over de techniek achter de drainaanleg; later dit jaar moeten ze een besluit nemen of het ook op deze manier gaat gebeuren.

4 REACTIES

 1. Dat kan meneer Evers wel zeggen maar zeven meter diep graven naast huizen die niet geheid zij wordt een ramp .Hebben ze al een Deen gat gemaakt zo diep dus niet in het oosten van het land is een sloot uitgebaggerd alle huizen daar langs worden gestut .Dit loopt uit op een ramp . wWelke aannemer wil dit doen .No cure no Pay .Maar de gene die hier over beslissen zijn er dan niet meer .

 2. Zoals een paar weken geleden ventileer ik nu weer dezelfde opmerking.
  Leg een groot retentiebassin aan onder het nog nieuw te vormen landschapspark tussen de Nieuwe Zeeweg en het Breloftpark. Dus gescheiden hemelwaterafvoeren van alle woningen, huizen, garages etc., van de Noord-Parallel Boulevard en Huis ter Duinstraat, via afvoerbuizen die een grotere diameter hebben dan de “normale”grijze pvc-buizen.
  Bij grote droogte kan hieruit dan weer water gebruikt worden voor bewatering van de velden, plantsoenen en plantenbakken.
  Ook voorkomt men hiermee de ellende van verzakkingen van de panden aan de Parallel Boulevard. De werkzaamheden vergen dan ook niet zoveel tijd als nu ingecalculeerd is.
  Laat dit eens uitzoeken, beter ten halve gekeerd etc.

 3. Jck er is geen ingenieurs bureau die zegt dat het niet kan maar als het mislukt zij ze niet thuis.En kunnen de Noordwijkers voor de schade op draaien net als bij de Boulevard

 4. Opmerkingen met allemaal aannames. Ook de aangedragen oplossingen zijn gegrond op aannames. Daarbij is er geen second opinion geweest, waar een gedegen adviesbureau een wetenschappelijk onderzoek heeft gedaan. Vraag daarbij is hoe en wat met de zoetwaterbel en de grootte daarvan. Zijn daar metingen aan verricht? Neen ga daarmee aan de slag en gooi geen miljoenen belastinggeld over de balk. Om eerlijk te zijn is de bouw van de DijkinDuin constructie een historische four, want je gaat in een zachte kust nooit een verharding toepassen. Als zeewering werkt het, maar andere oplossingen zouden beter geweest zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in