Extra BOA Noordwijk vanwege hondenpoep

(archieffoto)

Noordwijk – De gemeente Noordwijk huurt een extra parttime BOA in om hondenbezitters te controleren. Hondenbezitters moeten de poep van hun beestje opruimen. Het college van burgemeester en wethouders vindt, dat de gemeente niet zou moeten zorgen voor die hondenuitwerpselen. Dat laat het college weten naar aanleiding van vragen door PUUR. De uitlaatgebieden in Noordwijk-Binnen zijn inmiddels verdwenen. Dat zorgt voor minder kosten, omdat er niet meer wekelijks gereinigd hoeft te worden door de gemeente. Het bespaarde geld wordt gebruikt voor het betrappen van hondenpoepovertreders. 

15 REACTIES

 1. Werd er wekelijks gereinigd? nooit iets van gemerkt, het was en is nog steeds slalommen van voetpad naar fietspad en vice versa, aan de lijn houden heeft weinig nut, als de lijn vaak meer dan 5 meter lang is en de hond dus nog steeds overal zijn/haar noodzakelijke behoefte kan doen en het baasje geen zin heeft om dit op te ruimen. Het inhuren van slechts 1 extra BOA heeft dan ook totaal geen zin.

 2. Gaan ze dat ook doen met paarden poep en loslopende katten in tuinen. Ruim het graag op maar graag iedereen dan ook van hun dier / hobby grtz menno

 3. Het ruimen van hondenstront is met recht een hondenbaan maar waarschijnlijk efficiënter dan een boa, gezien de hoeveelheid, waarschijnlijk uit protest hondenbelasting, is uitvoerend cq handhavend beleid meer dan nodig. P.s. Menno geheel met jou eens dat overlast van paarden en katten meer aandacht verdienen. Ik word er ook schijtziek van.

 4. Ook mensen poepen, enig idee hoeveel vervuiling dat geeft. Elk levend organisme op deze wereld heeft het recht om te mogen poepen. Alle dieren poepen van nature op een plek waar zij niet eten, maar wij mensen sluiten ze op en geven ze geen plek om te poepen en dat doen ze dan ook waar dit voor hen het beste uit komt. Het liefst bij de buren zoals katten doen, om hun eigen plekje schoon te houden, of op straat zoals paarden soms doen. Dus als ieder z’n eigen poep opruimt hebben we een poepvrije wereld….😀 helaas mensen dat gaat het niet worden. Iedereen krijgt weleens ergens de schijt van…

 5. Vervalt de hondenbelasting dan,zoals in Katwijk en Voorhout?!!Daar ruimen ze de uitwerpselen ook overal zelf op,geen belasting meer betalen.

 6. Ooit reed er in Noordwijk een poepzuiger . Een karretje van de gemeente met een aardige meneer. Ik denk dat zowel het wagentje als de aardige meneer weg bezuinigd zijn. Gaat nu die nieuw aan te stellen boa met de poepzuiger rijden ? Of wordt de meneer met zijn poepzuiger in ere hersteld. Het zou veel uitmaken als de afvalbakken weer voorzien worden van zakjes. Ik denk dat het aanzienlijk voordeliger is als deze bakken meer geplaatst worden , wel.met zakjes er in.

 7. Rij maar eens langs de Zwarteweg richting Estec daar moet je slalommen tussen de gigantische hopen paardenstront. Dat vind de gemeente Noordwijk allemaal maar goed.

 8. Gaan ze de uitlaatvelden weghalen, zodat ze boetes kunnen uitdelen/controles kunnen doen? Dus eigenlijk worden hondenbezitters gedwongen om sowieso poep te rapen? En katten en paarden mogen wel de hele boel onderschijten? Kattenbezitters betalen niet eens belasting… Wat een flauwekul.

 9. Ik heb een hond en vind het niet meer dan normaal, dat je dit opruimt! Het is verschrikkelijk als je in zo’n hoop staat. Zou het wel fijn vinden als er meer prullenbakken met zakjes komen en deze steeds aangevuld worden. Daar wil ik best belasting voor betalen.
  Wel opletten BOA, zag een paar dagen geleden een dame lopen met een zakje aan haar riem, maar niet de poep opruimen. Zakje zegt dus niet alles.

 10. Ze betalen toch hondenbelasting,heeft de gemeente naar mijn mening geen recht van spreken. Als je geld voor iets vraagd moet er ook wat voor tegenover staan.

 11. Idd gemeente Noordwijk,de uitlaatveldjes en dogbakken weghalen? Kijk idd eens naar de paarden daar zijn ook oplossingen voor bv een zg luier onder hangen,niets tegen paarden maar het zijn de ruiters (niet allemaal)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in