Foto PB

Teylingen – De begroting van de gemeente Teylingen kan voor het jaar 2022 sluitend gemaakt worden doordat het Rijk extra geld beschikbaar heeft gesteld voor het sociaal domein.

Wethouder Marlies Volten liet tijdens een perspresentatie over de meerjarenbegroting voor volgend jaar en de jaren daarna weten moeite te hebben met de financiële vooruitzichten die de gemeente momenteel heeft. “We hobbelen nu van circulaire naar circulaire”, zei ze, verwijzend naar de mededelingen die het Rijk een paar keer per jaar naar de gemeente stuurt over de uitkeringen die zij kan verwachten. “Ik zou liever zien dat onze financiële horizon verder reikt dan twaalf maanden”, aldus Volten.
Nu kon de begroting voor 2022 pas rondgemaakt worden na een uitspraak van een arbitragecommissie inzake een geschil tussen het Rijk en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) over extra geld voor de jeugdzorg. Daardoor ontving de gemeente Teylingen 1,8 miljoen extra. Dat geld was hard nodig om de begroting voor 2022 sluitend te kunnen maken.    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in