Bouwplan Julianahof

Noordwijk – Op het project Julianahof komen vijf extra huurwoningen; als de gemeenteraad akkoord gaat met een bijdrage van 125.000 euro.

Het bedrijf Van Rhijn Bouw wil niet meer de verantwoordelijkheid hebben over de bouw van de sociale woningen en daarom heeft woningbouwcorporatie Stek het initiatief overgenomen. Dat laat Stek weten aan het gemeentebestuur. Naast de al bestaande 13 sociale woningen, wil Stek in plaats van de vier geplande commerciële woningen er vijf sociale koop- of huurwoningen neerzetten.

Het college vraagt aan de gemeenteraad of de politici willen instemmen met een bijdrage van 25.000 euro per woning; dat bedrag wordt dan uit de bestemmingsreserve gehaald.

6 REACTIES

 1. Er zijn toch nog wel andere bedrijven als van Rijn Bouw ik neem aan dat ze zat verdienen aan die andere woningen.Dan maar niet laten bouwen door van Rijn .Wat een handje klap zeg .Je laat je toch als gemeente niet voor het blok zetten .

 2. De buurt is zo fel tegen, dit gaat jaren procederen worden.. ken een aantal mensen die specifiek voor de project rechtsbijstandsverzekeringen hebben genomen. Niet vreemd ook, ik woon zelf niet in Noordwijk Binnen maar de verkeersdrukte en parkeerdruk is daar tegenwoordig ongekend.

  • Ik ben benieuwd of Rechtsbijstandverzekering dan juridisch gaat bijstaan, heeft te maken met voorwaarden (wachttijd en verzekeren doe je tegen een onzeker voorval)

 3. Ja, bouwen van sociale huurwoningen is hard nodig in Noordwijk, maar dit is zo’n klein stukje grond waar teveel woningen op worden gezet,
  en de Kern Noordwijk Binnen is al zo vol.
  Bewoners rondom dit project (Kern Noordwijk Binnen) hebben zoveel verkeersoverlast en te weinig parkeerruimte dat dit ernstig onderkent wordt.
  We moeten zorgen voor een leefbaar Noordwijk Binnen waar mensen zich veilig voelen in het verkeer en met voldoende parkeerruimte
  en meer ruimte voor groen zou ook fijn zijn.
  Bouw de helft woningen, liefst voor senioren wat zorgt voor doorstroming in de andere woningen, maak van de rest van de grond een mooie tuin waar mensen kunnen genieten, waar vogels een plekje kunnen vinden, en de Woensdagse wetering weer even boven de grond komt. Dat draagt bij aan een mooie omgeving wat waardevol is en wat iets toevoegt.
  Maak er ook nog wat parkeerplekken voor de omwonende en dan is iedereen in de omgeving blij.

 4. Mnr ter Hark maakt wel weer een parkeer plaats op zee dat is veel belangrijker dan binnen .Volgens hem hoeven sociale woningen geen parkeer plek hij denkt zeker dat die mensen niet werken .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in