Noordwijk – Het Palace Hotel in Noordwijk heeft een nieuwe eigenaar. Het failliete hotel komt in de eerste week van augustus in handen van Van der Valk Hotels. Het Noordwijkse hotel wordt het eerste hotel aan de Nederlandse kust voor de bekende keten.

Het bekende hotel aan het Noordwijkse strand moest eind mei haar deuren sluiten. Bouwbedrijf De Raad, eigenaar van het pand, liet toen weten dat ‘er al heel lang minder geld binnenkomt dan dat eruit gaat. Ze hebben al maanden geen huur betaald’, verklaarde directeur Paul Brandjes het faillissement van het hotel.

Door het faillissement moest Brandjes op zoek naar een koper voor het 120 kamers tellende hotel. Deze heeft hij gevonden met Van der Valk, de keten met nu 78 hotels in Nederland. Het Noordwijkse hotel wordt voor Van der Valk een unieke locatie, want het is de eerste vestiging direct aan de Nederlandse kust.

“Wij zijn ontzettend trots op deze bijzonder mooie aankoop en dat het gelukt is om er met alle partijen uit te komen. Aan het strand hebben we in Bonaire, Spanje, Curaçao en Frankrijk al mooie hotels maar dit is ons eerste hotel in Nederland bij het strand”, aldus Thalita van der Valk. De kleindochter van grondlegger Gerrit van der Valk zal vanaf begin augustus, als het Noordwijkse hotel opengaat, de eindverantwoordelijke zijn.

Van der Valk kiest ervoor om in de zomervakantie direct open te gaan met de huidige medewerkers van het Palace Hotel. In het komende jaar zal het hotel vervolgens langzaam de uitstraling van de Van der Valk Hotels moeten krijgen, zo laat het bedrijf weten. (dit is een bericht van mediapartner Omroep West)

12 REACTIES

    • Hallo John. Er is een verschil tussen een restaurant en een hotel met restaurant functie. Wellicht iets over het hoofd gezien?

  1. Fantastische aanwinst voor de badplaats, vd Valk keten werkt veel met lokaal personeel, met te verwachten groot aantal overnachtingen jaarrond, goed voor de middenstanders onder ons, en concern kan tegen een stootje.

  2. De grote concerns spinnen garen bij de corona’crisis’, deze krijgen ook tips van banken welke bedrijven betaalproblemen hebben, w.o. Heineken koopt in het geniep de krenten uit de pap voor een krats na tipgevers bij banken.

  3. Een Superstunt.Wat een Durf, in een tijd, dat niemand veel risico neemt.We hebben in Noordwijk echt 4 sterren Hotels nodig.

  4. Dit is goed nieuws en inderdaad zullen daar wat andere horeca ondernemers wakker van liggen, de lat ligt bij Van der Valk behoorlijk hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in