Familie vermoorde Poolse vrouw komt naar Nederland voor rechtszaak

Noordwijk – De moeder en broer van de vermoorde Poolse vrouw uit Noordwijk komen naar Nederland voor de inhoudelijke behandeling van de zaak tegen de verdachte. Ze willen gebruikmaken van hun spreekrecht. Dat bleek vrijdag tijdens een voorbereidende zitting tegen verdachte Serge H..

De 35-jarige Poolse werd in december vorig jaar doodgestoken in haar woning aan Lindenplein in Noordwijk. De 25-jarige verdachte vluchtte na de moord naar Frankrijk, maar kon daar enkele dagen later worden aangehouden. Hij zit sindsdien in voorarrest. Afgelopen maandag is de man opgenomen in het Pieter Baan Centrum voor psychologisch onderzoek. Kort voor zijn aanhouding meldde de politie in een opsporingsbericht dat H. psychische klachten heeft.

De verdachte kon vrijdag dus niet bij de zitting zijn. Hij moet nog zeven weken in het Pieter Baan Centrum doorbrengen. Daarna duurt het een week of zes voor zijn psychiatrisch rapport klaar is. Dat zou net voor de volgende zitting op 20 december klaar kunnen zijn. Het Openbaar Ministerie en de verdediging van H. sturen aan op een inhoudelijke behandeling van de zaak in maart volgend jaar.

Dit is een bericht van mediapartner Omroep West.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in