Warmond – Het familiebedrijf Olympia Charters, verhuurder van sloepen en jachten vanuit de Veerpolder in Warmond, bestaat dit jaar 40 jaar. De huidige eigenaar, Patrick Kerkvliet, heeft recent het bedrijf nog uitgebreid met het import en verkoop van Weco-sloepen. Olympia Charters werd in 1979 opgericht door de heer Schouten uit Noordwijk. Hij had een sportzaak en besloot in een opwelling een haven in Warmond te kopen. Die kwam toevallig op zijn pad toen hij aan het varen was en even de kant op wilde.

In 1980 namen zijn dochter Yolanda en haar man Sjaak Kerkvliet, het bedrijf van hem over. Men verhuurde destijds boten met slaapmogelijkheden (Boekeniers en Travellers). In 1999 verschoof het accent richting dagrecreatie: er werd een start gemaakt met de verhuur van verschillende sloepen. Aanvankelijk Weco’s, maar later ook Seafury’s en een Jan van Gent. 

Hun zoon Patrick Kerkvliet staat sinds 2006 aan het roer. Het bedrijf bleef groeien en Patrick schafte ook weer boten aan waarop je kan slapen. Als nieuwe activiteit kwam de import van Weco-sloepen daar recent nog bij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in