De Leidsche Courant van 30 jaar geleden.

Noordwijk – 25 Januari 1990 is een datum die veel Noordwijkers in het geheugen gegrift staat. Tijdens een grote brand in Huis ter Duin kwamen drie vrijwillige brandweermannen om het leven. Nico Steenvoorden, Jan de Ridder en Gerrit Heeringa overleden omdat ze overvallen werden door de grote brand. Het gebeurde tijdens een enorme storm. Brandende deeltjes vlogen als een soort golf over Noordwijk aan Zee. Een fotozaak in de Abraham van Royenstraat vatte hierdoor brand. Het was zaterdag precies 30 jaar geleden en er werd bij de ramp stil gestaan met een herdenking bij het monument bij de brandweerkazerne. Daar ligt een groot stuk verwrongen staal als monument ter nagedachtenis aan de drie overleden brandweermannen.

Klik hier voor een link naar het onderzoeksrapport.

1 REACTIE

  1. Vreselijk ik weet het nog goed, ik moest het dak op van m’n vader er waren meer als 60 pannen afgewaaid en heb vanaf de nok van ons huis zitten kijken naar de brand. Ik was toen bijna 18.
    Verschrikkelijk voor de families van de brandweermannen. Vorig jaar oktober zelf brand gehad….. dit vergeet je nooit meer.. dappere mannen en vrouwen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in