Het been van Ashwin Manuhutu (HHC Hardenberg) na het bijtincident met Martin van Eeuwijk. Foto: Omroep West.

Lisse – FC Lisse heeft per direct afscheid genomen van Martin van Eeuwijk. De middenvelder beet afgelopen zaterdag verdediger Ashwin Manuhutu van HHC Hardenberg in zijn been.

Met een kort bericht op de website laat de Lissese club weten het contract van Van Eeuwijk te hebben ontbonden na een gesprek. FC Lisse schrijft: “We willen het bij deze verklaring laten in het belang van de wedstrijd van zaterdag en we hopen dat de media deze keuze respecteert, zodat de spelers en staf zich optimaal kunnen voorbereiden richting de enorm belangrijke wedstrijd tegen Jong Sparta.”

Enkele weken geleden nam de club al afscheid van Brian van der Werff. De doelman trapte toen de bal keihard richting de spelersbank van tegenstander IJsselmeervogels.

Degradatiedans

Het bijtincident gebeurde tijdens een uitwedstrijd waaraan FC Lisse aanvankelijk goed begon. Er waren mogelijkheden, maar HHC Hardenberg kwam al snel aan de leiding via een discutabele penalty waar ook scheidsrechter Van der Laan en zijn assistent het niet gelijk eens over waren.

Daarna was wachten op het antwoord van bezoekers. Dat bleef uit. FC Lisse moest het hebben van bevliegingen, maar dat leverde niets op. Na de theepauze kwam door een gebrek aan stootkracht van een gelijkmaker weinig terecht. Aan de eindstand van 1-0 had de ploeg uiteindelijk niets.

Toch kan de degradatiedans nog altijd worden ontsprongen, waarbij wel hulp van twee rechtstreekse degradanten nodig is. Aanstaande zaterdag (26 mei) speelt FC Lisse thuis in de laatste speelronde van de Tweede Divisie tegen Jong Sparta uit Rotterdam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in