Feest van legalisering

Geen terras aan de oever, wel steiger en drijvend terras (foto Como & Co)

Noordwijkerhout – De horecagelegenheid Como & Co aan de Boekhorsterweg 18 kan veel van haar activiteiten binnenkort legaliseren.

De afgelopen jaren kwamen bij de gemeente diverse klachten en verzoeken om handhaving binnen over Como & Co. Het gaat dan vooral over geluidsoverlast door de feesten en evenementen die door de uitbaters worden georganiseerd. Handhavers hebben ontdekt, dat meerdere bouwwerken op dat terrein er niet volgens het bestemmingsplan staan. Maar het college is coulant.
De uitbaters kunnen een verzoek indienen voor een ‘tijdelijke ontheffing strijdig gebruik’, zodat zij in hun panden een restaurant/daghoreca kunnen hebben. Het houden van onder meer verjaardagen, bedrijfsuitjes, bbq’s, kinderfeestjes en bruiloften staat de gemeente niet meer toe. Ook mogen de uitbaters het strand niet meer gebruiken voor hun activiteiten.

Wel mag de buitenruimte van Como & Co gebruikt worden als trouwlocatie, met een maximumtijd van een uur voor en na de ceremonie. Ook het drijvend terras en de aanlegsteiger mogen van het college gelegaliseerd worden, net als de grootte van het hoofdgebouw, het overdekte terras en de buitenkeuken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in