Foto Rose Marie Keijzer

Warmond – Vanwege de kunstweek werden de exposities in de galerieën op het pleintje bij de pomp zondag extra feestelijk geopend. Voorafgaand aan de opening van de expositie van Hermien Buytendijk en Redmer Hoekstra in Het Oude Raadhuis, kon men er genieten van poëzie in de galerie met dichteres Vrouwkje Tuinman.

In galerie De Pomp werd een expositie geopend van de Caroline Mooy en Chel Kabel. Tonnie Veen en Anne Scheltes gaven voor de gelegenheid een speciale toelichting op het werk van beide kunstenaars. Caroline Mooy aquarelleert en werkt met acryl op doek. Zij werkt voornamelijk figuratief: we zien vrouwen, landschappen, dieren en zeegezichten. Ze houdt van heldere kleuren en een losse penseelstreek.

Chel Kabel’s leven stond in het licht van de beschouwelijke wetenschappen. Maar daarnaast was hij altijd aan het boetseren, tekenen, schilderen en het glas-in-lood maken. Op deze tentoonstelling zijn met name zijn beelden te bewonderen.

Beide exposities zijn ’s middags geopend op woensdag tot en met zondag. Vanwege de kunstweek is ook de hele Dorpsstraat omgetoverd tot een galerie onder het motto Gluren bij de Buren. De kunstweek duurt tot en met 10 november. Zie http://www.kunstweekwarmond.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in