Noordwijkerhout – Burgemeester Goedhart heeft donderdag een live spreekuur gehouden over de mogelijke fusie van Noordwijk met Noordwijkerhout. Hij deed dat vanuit de raadszaal en dat was live te zien op Facebook. Via de website lukte het vanwege een storing niet. Een half uur lang beantwoordde Goedhart vragen die inwoners via Facebook stelden en als dat even stokte, had de burgervader wat vragen voorbereid. Zo werd er gevraagd of de dorpen hun eigen feesten houden, dat is volgens Goedhart het geval. Ook het invoeren van betaald parkeren zal in Noordwijkerhout en De Zilk hoogstwaarschijnlijk niet gaan plaats vinden, zo reageerde Goedhart op een vraag hiernaar. De lokale lasten van beide gemeenten liggen dicht bij elkaar dus verhogingen verwacht Goedhart niet. Hij hield wel een slag om de arm bij sommige antwoorden, want de nieuwe gemeenteraad van de fusiegemeente gaat daar vanaf 1 januari 2019 over beslissen.

Klik hier om terug te kijken.

Klik hieronder voor een kleine samenvatting.

5 REACTIES

  1. Dus Goedhart; wel de lusten, maar niet de lasten?
    Zo lusten wij ze niet in wat straks een Noordwijk is!!

    Niet mijn burgervader!

  2. Wat zou horen is eerlijke en gelijkwaardige informatie: Mensen, dit gebeurt als er niet wordt gefuseerd, en: Mensen, dit gebeurt als er wel wordt gefuseerd. En dan een vrije keuze, door de mensen zelf. Maar wat gebeurt? Alleen vertellen hoe mooi het wordt na fusie, of geruststellen dat het toch in elk geval niet vreselijk wordt na fusie, terwijl de beslissing verstopt achter onduidelijke procedures al kennelijk is gevallen. Het lijkt inspraak maar het is geen inspraak.

  3. Eerst zien en dan geloven !

    Wat zegt het rapport van de provincie Zuid Holland in een advies ! Harmoniseer de regelgeving. Dus wordt plotseling de parkeerbelasting in Noordwijk afgeschaft ? Ik dacht het niet. Nee ik voorspel u een fusie met hogere lasten voor de burger en minder waar voor je geld. Waarom zijn wij in Noordwijkerhout dan het goedkoopst voor paspoorten en rijbewijzen in Nederland en is Noordwijk duurder. Waarom moeten raadsleden in Noordwijk nu duurder zijn dan in Noordwijkerhout en nog een voorbeeld. In Noordwijk loopt er bijna twee maal zoveel personeel per 1000 inwoners dan in Noordwijkerhout. Inspraak ? WAAROM NU PAS NADAT DE GEMEENTERADEN EIGENLIJK AL DE INTENTIE TOT FUSIE HEBBEN UITGESPROKEN. En wat Goedhart betreft die wil wel fuseren kan hij er op onze kosten lekker eerder met pensioen. Er is 1 manier om Goedhart de voet dwars te zetten. Zijn termijn loopt in december af. Dus niet herbenoemen en voor dat ene jaar nog een waarnemer benoemen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in