Sassenheim – Na drie stille jaren hebben De Feesttoeters uit Sassenheim op 26 mei hun titel van het Open Achterhoeks Dweilorkesten Kampioenschap met succes weten te verdedigen. Waar het evenement in 2020 en 2021 geen doorgang kon vinden, werd de Dweilorkestendag dit jaar voor de 25ste keer georganiseerd. De Feesttoeters namen het op tegen achttien dweilorkesten, maar wisten de jury ook dit jaar weer te overtuigen met hun muzikale kwaliteiten en enthousiasme.

Na het pakken van de overwinning in 2018 en 2019, reisden de muzikanten samen met een bus vol supporters voor de achtste maal af naar Groenlo om deel te nemen aan het dweilfestival. Hoewel de voorbereiding door twee lastige jaren moeizamer ging dan normaal, waren De Feesttoeters er klaar voor. Met een muzikale set van tijdloze hits als 76 trombones, Think, Too Much Love Will Kill You en Rosanna hoopten de heren genoeg indruk te maken om zich ook dit jaar weer kampioen te mogen noemen.

De Dweilorkestendag is een druk bezocht evenement, waarbij dweilorkesten uit het hele land laten zien wat ze in huis hebben. Ieder orkest speelde op verschillende plekken in het centrum van Groenlo een set van twaalf minuten en werd op drie van de zes podia beoordeeld door een professionele jury op het gebied van muzikaliteit, originaliteit en uitvoering. Na een middag vol muziek werd de dag gezamenlijk afgesloten met de finale en prijsuitreiking op het Marktplein.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in