Fiets- en voetgangerstunnel onder de N208 bij Lisse

Lisse – Er komt een fiets- en voetgangerstunnel onder de N208, van de Stationsweg naar de Keukenhofdreef. Provincie Zuid-Holland heeft hier samen met gemeente Lisse en Keukenhof onderzoek naar gedaan.

Dagelijks maken zo’n 12.500 gemotoriseerde voertuigen en 1000 fietsers gebruik van de rotonde Stationsweg-Keukenhofdreef. Voor fietsers is het vaak een lastige oversteek. Met een fiets- en voetgangerstunnel neemt de verkeersveiligheid voor fietsers en voetgangers van en naar Lisse en de Keukenhof toe. De tunnel wordt ook toegankelijk voor rolstoelers en scootmobielers. Bovendien zal het verkeer op de N208 beter doorstromen.

Het voorlopig ontwerp wordt komende maanden met de omwonenden besproken. Daarna wordt een definitief ontwerp opgesteld en kunnen de voorbereidingen starten. Naar verwachting start de bouw van de tunnel na 1 juni 2022.

4 REACTIES

  1. Dit is een heel goed plan. Hoeveel gevaarlijke situaties ik hier al heb gezien.
    Krijg je als fietser/voetganger voorrang van auto op de 1e baan, wordt je bijna omvergereden op de 2e baan omdat zowel jij als de automobilst geen goed zicht heeft.

  2. Voorziet het plan niet een onderdoorgang voor fietsers die de N208 volgen? Iets verder ri Hillegom is de ingang/uitgang voor fietsers van het Keukenhoftetrein.

    • Rob
      Ik vind ook dat ze dat in de plannen mee moeten nemen. Er rijden zo wie zo veel fietsers die richting uit (en visa versa). Misschien wel meer dan van Stationsweg naar Keukenhof dreef.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in