Noordwijk – Wethouder Ter Hark wil paarden via afrit 27 en fietsers op het strand nog niet tegemoet komen. Hij is bezig met het strandbeleid waarbij alle omstandigheden en gebruik van het strand integraal worden beoordeeld. Ter Hark wil een goede balans tussen veiligheid, bezoekers en recreatie. Zo wees hij op het risico dat paarden het drukke fietspad bij afrit 27 (Nederzandt) moeten oversteken. Ook de achtergelaten paardenstront levert risico’s op. Ondanks zijn tegenargumenten stemde een meerderheid voor toegang van het strand voor paarden en fietsers. De paardenliefhebbers haalden eerder 1283 handtekeningen op om tussen 1 september en 1 mei het strand op te mogen. Aanleiding voor bespreking waren twee moties over strandtoegang ingediend tijdens de raadsvergadering dinsdag.

7 REACTIES

 1. YES WE DID IT!!!!!
  Gisteravond heeft Jordy De Mooij van CDA Noordwijk-Noordwijkerhout-De Zilk tijdens de raadsvergadering een motie ingediend voor het openstellen voor afrit 27 Langevelderslag voor ruiters. De motie is door een meerderheid van de gemeenteraad aangenomen!
  Dit betekend dat de wethouder niet meer om ons heen kan bij het opstellen van de nieuwe Strandnota 2020.

  Mogen we nu al gelijk dit weekend t strand op met de paarden bij afrit 27 Langevelderslag…. Nee dat mag helaas nog niet, eerst moet de APV aangepast worden, ook dit zal wel enige tijd in beslag gaan nemen.

  Maaar in de toekomst zal dit dus zeker weer mogelijk gaan worden. Wellicht onder bepaalde condities (denk aan bepaalde tijden of temperaturen) maar met het aannemen van de motie kan de wethouder niet anders als ons weer toegang verschaffen!

  Echt zo blij mee!

  Dank aan alle ondertekenaars en politieke partijen die dit initiatief gesteund hebben !

 2. Top Lisanne bedankt voor je doorzettingskracht en inspanning voor alle ruiters je heb geschiedenis geschreven, het strand is straks weer voor iedereen!

 3. Gefeliciteerd! We waren erbij toen de petitie werd overhandigd en wat geweldig dat het heeft gewerkt! Dank voor alle inspanning, eindelijk weer veilig het strand op en normaal en veilig kunnen parkeren???????????? #kanniewachten

 4. Wat een super nieuws! Lisanne bedankt voor je inzet. Nu verder revalideren met Suppie zodat we straks weer naar ons meest favoriete strand kunnen!
  Blij blij blij …

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in