De Herenweg in Warmond (Foto Rose Marie Keijzer)

Teylingen – De verkeersonveilige situatie op het kruispunt Oosteinde-Wasbeeklaan in Warmond wordt als eerste aangepakt door de gemeente Teylingen.

Daar komen nog voor de zomer verkeersdrempels bij de fietsoversteek. Dat meldt verantwoordelijk wethouder Heleen Hooij in een brief aan de gemeenteraad. Die had in december gevraagd om een planning van de aanpak. In totaal gaat het om 34 verkeersonveilige situaties, waarvan een deel inmiddels is verholpen.

Overige knelpunten bij de herinrichting van de Warmondse Herenweg tussen de Padoxlaan en de Bloemistendam kunnen pas worden aangepakt nadat de Warmonderhekbrug is vervangen. Dat wordt 2022.

In de aanpassingen die nodig zijn voor de HOV-corridor (Hoogwaardig Openbaar Vervoer) worden eerst die in Voorhout gedaan. Hiervoor start de aanbesteding binnen een half jaar. De aanpassingen die voor het HOV in Sassenheim moeten worden gedaan volgen daarna. Dat zal begin 2022 zijn. Vanaf station Sassenheim richting Lisse volgen de aanpassingen medio 2022.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in