Bollenstreek – Er is een fietsroute gemaakt langs verkooppunten van bloemen- en bollenkwekers. Door de coronacrisis kunnen zij hun producten maar mondjesmaat verkopen.


Sierteeltonderneemster Sandra Balk van Creatizz en fietsverhuurder Sam van Dam uit Noordwijkerhout staken de koppen bij elkaar om de kwekers te steunen. Zo ontstond de knooppuntenroute door de streek. De kwekers langs de route hebben een stalletje langs de weg of doen aan thuisverkoop. Al fietsend kan bovendien worden genoten van de eerste bloeiende velden.

Aangeraden wordt afstand te bewaren bij de verkooppunten en zoveel mogelijk per tikkie te betalen.

Update 22 maart: het initiatief is gestopt vanwege de richtlijnen om het corona-virus te bestrijden.

7 REACTIES

  1. Mooi initiatief, heerlijk fietsen, thermoskannetje koffie mee en een grote fietsmand, kan je die goed vullen met allerlei moois wat er onderweg aangeboden wordt bij de kwekers ????

  2. voor de prijs van al dat moois wat ze vragen, kan ik mooi bloemen in de buurt uitdelen… Zo hebben die ook een mazzeltje vandaag…
    Ik neem er zelf ook een paar…????????slim en goed plan… auto’s kwamen af en aan toen ik er met mijn fietsje was….

  3. Sam, mooi bedacht om zo de route te fietsen en de tulpen kwekers te helpen, want op de veilingen draait alles door.
    Ook voor jou dit jaar op de Keukenhof met de fietsen een probleem, voor iedereen is deze epidemie een grote catastrofe .
    Het word een mooi weekend dus allemaal op de fiets en tulpen achterop !! Reng Verkuyl ????????????????????????????????????????

  4. Idd Marco, dat dacht ik nou ook….. Op zich best mooi bedacht, maar we kunnen ook op eigen initiatief iets kopen, op deze manier met een fietsroute, komen er zoveel meer mensen bij elkaar, das niet gezond. Ook gaan veel mensen de velden in, wat niet mag maar tóch gedaan wordt. ????‍♀️

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in