TV: Fioretti weet niet waar besmettingen hebben plaats gevonden

Hillegom – Op het Fioretti College in Hillegom zijn sinds vorige week tien mensen besmet met corona. Het gaat om vijf docenten en vijf leerlingen. Ze maken het allemaal goed en zitten thuis in quarantaine.   

‘We hebben alle maatregelen genomen om te voorkomen dat dit zou gebeuren’, aldus directeur Ben Kersten, ‘we volgen alle richtlijnen van het RIVM.’ Er is volgens de directeur dan ook niet te zeggen waar de besmettingen hebben plaatsgevonden. ‘We werken bij ons op school in een structuur van “huizen”, een soort unit binnen de school’,  vertelt Kersten. In elk huis zitten 15 docenten en ongeveer 140 leerlingen. De meeste besmettingen zijn binnen een zo’n huis. Al die leerlingen, het gaat om zes klassen, krijgen nu weer thuisonderwijs, wat de docenten ook van huis uit geven.’   

De overige zes “huizen” krijgen nog wel les op school. Hillegom heeft al eerder corona-uitbraken gehad, onder meer in een café en een verzorgingstehuis. 

1 REACTIE

  1. Er is gewoon iemand op zonervakantie geweest en heeft zo begin van het schooljaar de rest besmet. Dit kan een leerling of docent zijn geweest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in