Wouter Westgeest in actie (foto: fluks.nl / archief)

Noordwijk – Fluks heeft de eerste competitiewedstrijd van de najaarscompetitie gewonnen. In Noordwijk werd er afgerekend met DTS: 12-8.

Na een rommelige openingsfase waren de gasten uit Enkhuizen als eerste trefzeker waarna Sebastiaan Mud de blauw-witten weer op gelijke hoogte bracht. Verdedigend zag het er goed uit bij Fluks, maar aanvallend lieten zij nogal wat steekjes vallen. Zo werden er in deze fase maar liefst 3 strafworpen gemist. Mede hierdoor stond bij rust een magere 3-5 achterstand op het scorebord.

De eerste minuut na rust beloofde veel goeds voor de 2e helft, met een snelle score voor DTS en namens Fluks een nog snellere tegentreffer van Wouter Westgeest. Fluks kwam daarna aanvallend beter voor de dag, en via een mooie doorloop van Min-Zi van Mackelenberg kwamen zij op 7-7 langszij. Kort daarna via opnieuw een doorloop (ditmaal van Jan Passchier) kwamen de Noordwijkers voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong. DTS kwam er aanvallend nauwelijks meer doorheen, terwijl Fluks de voorsprong uitbouwde. Uiteindelijk haalde Fluks door als collectief hard te werken met 12-8 de overwinning binnen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in