Noordwijk – Fluks maakt zich klaar voor komende periode waarin belangrijke wedstrijden gespeeld gaan worden voor promotie naar de derde klasse. Daarvoor moesten dan nog wel eerst de punten meegenomen worden uit Ridderkerk, in de wedstrijd tegen het lager geklasseerde Aurora. Dat lukte want er werd gewonnen met 12-23.

Aurora begon de wedstrijd sterk en nam de leiding. Fluks wist te volgen maar kwam in het begin moeilijk aan de positieve kant van de score. Halverwege de eerste helft was het toch Fluks dat leiding wist te nemen. De voorsprong was bij rust gegroeid naar 13-8.​

De tweede helft was hier en daar slordig. Fluks kwam moeilijk tot scoren maar verdedigend was er controle zodat Aurora niet dichterbij kon komen. Fluks kon de wedstrijd sterk afsluiten met een aantal doelpunten kort achter elkaar, waarbij vooral Joost Passchier trefzeker was. Aan het einde van een niet grootse wedstrijd stond 12-23 op het bord. Coach Enrico Mud kon na een lange revalidatie periode weer beschikken over zijn aanvoerster Marlou Passchier en deze belangrijke speelster maakte vandaag haar eerste minuten in deze zaalcompetitie.

Scores namens Fluks: Joost Passchier (6), Maurits van der Vos (5), Jan Passchier (4), Joek Kwakernaak (3), Demi van Duin en Willemiek van Duijn (beiden 2), en Sanne Koch (1).

Door deze overwinning blijft Fluks in het spoor van koploper Thor. Zij wisten eerder op de dag te winnen van concurrent De Corvers. ​De competitie is nu precies halverwege, en Fluks ligt op koers voor promotie (de nummers 1 en 2 van de ranglijst promoveren).

Aanstaande zaterdag speelt Fluks de belangrijke thuiswedstrijd tegen De Corvers, deze wedstrijd in de zaal aan de Duinwetering begint om 17:20.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in