Noordwijk – Fluks trad dit weekend aan tegen oude bekende De Corvers uit Hilversum. Dit team zit momenteel in een mindere periode en kwam naar Noordwijk in de wetenschap dat zij een goed resultaat nodig hadden om mee te blijven doen in de strijd om promotie. Fluks won met 17-15.

Bij Fluks stond aanvoerster Marlou Passchier na blessureleed voor het eerst dit zaalseizoen in de basis en uitgerekend zij opende de score. De Noordwijkers gingen goed van start en na enkele minuten stond een comfortabele 3-0 voorsprong op het bord. De Corvers wist echter terug te komen op 3-3. Daarna brachten 3 scores van Fluks-dames de stand op 6-3, alvorens er een mindere fase aan brak, waarin Fluks door slordig spel niet aan goede aanvallen toe kwam. De heren van De Corvers waren aanvallend sterk in de rebound, waardoor zij wel lange aanvallen konden spelen en terug kwamen tot 6-5. Wouter Westgeest maakte 7-5 uit een mooie combinatie met Jan Passchier, kort daarna gevolgd door een fraaie score van Marlou Passchier na een mooie pass van Joek Kwakernaak. Op weg naar de rust was Fluks (en met name Maurits van der Vos) ongelukkig in de afronding, waardoor De Corvers in het spoor kon blijven. Halverwege stond het scorebord op 9-7.

In de tweede helft was Fluks opnieuw de sterkere ploeg. Enrico Mud was zijn spelers intensief aan het coachen en zag zijn ploeg een 13-9 voorsprong nemen. Fluks verzuimde echter een definitieve kloof te slaan door twee vrije worpen te missen en opnieuw pech met afstandsschoten (nu was het vooral Wouter Westgeest die een aantal mooie schoten uit de korf zal springen). De snelle heren van De Corvers zorgden voor veel dynamiek in hun aanval en hun vrouwelijke ploeggenoten bleken zuiver in de afronding, waardoor De Corvers terugkwam tot 13-12. Fluks rechtte de rug en met veel gedrevenheid en hard werken liepen ze weer uit naar 16-12. Sanne Koch viel in om verdedigend meer druk te zetten op de gemakkelijk scorende dames van De Corvers. Na nog 2 treffers van de ploeg uit Hilversum was Jan Passchier succesvol uit een doorloop en ondanks een late tegentreffer kwam de overwinning niet meer in gevaar. Eindstand 17-15. Door deze overwinning heeft Fluks de 2e plaats (die recht geeft op promotie) stevig in handen.

Scores van Fluks: Wouter Westgeest (5), Marlou Passchier (4), Jan Passchier en Maurits van der Vos (beiden 2), Willemiek van Duijn, Demi van Duin, Min-zi van Mackelenberg, en Joek Kwakernaak (allen 1).

Volgende week speelt Fluks in Rotterdam de uitwedstrijd tegen Nikantes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in