Man-of-the-match Maurits van der Vos (archieffoto).

Noordwijk – Fluks heeft moeizaam weten te winnen van Wolderwijd. In Noordwijk werd het op donderdagavond 10-9.

Na het verlies afgelopen zaterdag was het zaak voor Fluks om in de doordeweekse wedstrijd tegen Wolderwijd de draad weer op te pakken, om de aansluiting met de koplopers in de competitie niet te verliezen. Wat op papier een makkelijke avond had moeten worden, bleek een moeizame strijd waarin Fluks maar net aan sterk genoeg was om de punten in Noordwijk te houden.

Het begin van de wedstrijd was voortvarend, met een snelle 2-0 voorsprong. Fluks bleek echter niet in staat om door te drukken, en het laaggeplaatste Wolderwijd haakte aan in de score. Het spel van beide ploegen was slordig, en de scores vielen maar moeizaam. Bij rust was de marge voor Fluks slechts 1 punt (5-4). Na de pauze zakte Fluks verder weg.

Wolderwijd scoorde in korte tijd 3 maal en nam de leiding met 5-7. De frustratie over het matige spel leek de overhand te krijgen bij de Noordwijkers, maar uiteindelijk werd de rug gerecht. Nadat Wouter Westgeest de ploegen weer op gelijke hoogte had gebracht, was het Maurits van der Vos die met 2 fraaie schoten het beslissende gat sloeg. De score van Wolderwijd in de allerlaatste seconde kwam te laat, zodat Fluks met 10-9 een zeer matige wedstrijd toch winnend wist af te sluiten.

Zaterdag 8 oktober wacht de volgende tegenstander. In de thuiswedstrijd tegen Luno zal Fluks beter voor de dag moeten komen, om opnieuw een overwinning te behalen. Aanvang op het veld aan de Nieuwe Zeeweg is 16:00. De wedstrijd is (zoals alle thuiswedstrijden van Fluks) ook te volgen via het Youtube kanaal van Fluks.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in