Één van de maar liefst zeven scores van Wouter Westgeest (foto: Fluks).

Noordwijk – Fluks is de tweede veldseizoenshelft goed begonnen. In Enkhuizen werd DTS in een sterke wedstrijd met 15-16 ternauwernood verslagen.

Geïnspireerd door de overwinning van Fluks 2 tegen DTS 2 in het “voorprogramma” startte de Noordwijkse hoofdmacht vol enthousiasme aan de wedstrijd. De openingsscore was echter voor DTS. Wat volgde was een aantrekkelijke eerste helft waarin de teams elkaar in evenwicht hielden, met keer op keer een voorsprong voor Fluks en DTS dat daarna weer gelijk maakte. Op 6-6 stokte de Fluks aanval, en kon DTS naar 8-6 weglopen. Op slag van rust zette Wouter Westgeest de teams echter weer naast elkaar. Ruststand 8-8.

In het tweede bedrijf nam het sterk spelende Fluks een vier punten voorsprong, en dit leek het beslissende gat. DTS bracht echter met vier scores in korte tijd de spanning weer volledig terug. In de nerveuse eindfase was het topscorer Wouter Westgeest die de winnende treffer liet aantekenen. In de nog resterende drie minuten wist DTS niet meer te scoren, zodat Fluks met 15-16 de punten mee naar Noordwijk nam.

Door deze overwinning wipt Fluks over DTS heen naar de vierde plaats in de rangschikking. De veldcompetitie wordt in maart voortgezet. Het is aan Fluks om dan verder te stijgen, in de wetenschap dat de kampioen en nummer twee beiden promoveren naar de tweede klasse.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in