Noordwijk – Als gevolg van de corona-maatregelen heeft de korfbalbond KNKV besloten zowel de zaal- als de veldcompetitie dit seizoen niet meer uit te spelen. In aansluiting daarop besloot het KNKV eerder deze week dat voor de zaalcompetitie de momenteel bereikte stand als eindstand telt en dat daarbij de promotie- en degradatieregeling in werking treedt. Dit betekent dat Fluks, dat op het moment van stilleggen van de competitie (met nog 2 speelronden te gaan) op een verdienstelijke 2e plaats staat, promoveert naar de 3e klasse. Een geweldig resultaat, vooral als je dit afzet tegen de afgelopen jaren waarin Fluks steevast in de onderste regionen van de 4e klasse te vinden was. En temeer omdat dit jonge team (gemiddeld 22 jaar) dit jaar maar liefst 7 nieuwe spelers ingepast heeft.

Het KNKV besloot tevens dat de gehele veldcompetitie 2019/2020 als niet gespeeld wordt beschouwd. Van deze competitie is slechts de helft afgewerkt en daarom is het KNKV van mening, dat hieraan geen waarde kan worden toegekend. Er zijn dus geen kampioenen en degradanten. Dit is slecht nieuws voor Fluks dat in deze competitie samen met ESDO aan de leiding ging en dus ook in deze competitie een goede kans maakte op promotie.

In een reactie op de besluiten van het KNKV geeft Fluks trainer/coach Enrico Mud aan hier blij mee te zijn. “Een keuze die recht doet aan de afwikkeling van beide competities (zaal en veld). En het doet recht aan de ambites van mijn ploeg. Promotie zorgt ervoor dat de ploeg de ontwikkelingscurve die was ingezet kan gaan doorzetten. Het niet promoveren had deze ontwikkeling ernstig vertraagd. Dat wij op het veld toch weer in de 4e klasse moeten starten is jammer, maar biedt ons ook de kans om rustig op te bouwen naar de zaalcompetitie.”

1 REACTIE

  1. Gefeliciteerd! Jammer dat jullie de veldcompetitie niet hebben kunnen afmaken. Een reden temeer om volgend jaar voor goud te gaan!!! Succes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in