Noordwijk – Fluks kwam dit weekend in actie tegen Sporting Badhoevedorp. En vanaf het eerste fluitsignaal werd al duidelijk dat de Amsterdammers niet van plan waren ook maar iets cadeau te doen. Fluks kwam er (zeker in de eerste helft) nauwelijks aan te pas, en liep tegen een ruime nederlaag aan, het werd 20-9.

Op voorhand beloofde het al een lastige wedstrijd te worden, mede door afwezigheid en blessures van een aantal basisspelers. Badhoevedorp strijdt met het Rijnsburgse Madjoe om de koppositie in de poule en was eerder dit jaar op het veld al te sterk voor Fluks. De thuisploeg startte scherp en liep snel naar een ruime voorsprong. Pas na 5 Amsterdamse treffers kon Fluks het eerste punt scoren. Maar ook daarna had Fluks geen antwoord op de snelle aanvallen van Badhoevedorp. Bij 8-1 volgden 2 scores van Fluks, maar ook die opleving was van korte duur. Ondanks hard werken liep de achterstand nog verder op en bij rust stond het scorebord op 12-4.

In de tweede helft kreeg Fluks meer grip op de aanvallers van Badhoevedorp. Maar het eigen aanvalsvak bleef onder de maat presteren en er werd te veel slordig balverlies geleden. In de laatste minuten vloeide het laatste restje energie ook uit de Noordwijkse verdediging en kon Badhoevedorp nog een aantal keer kort achter elkaar scoren. De eindstand 20-9 deed recht aan het grote krachtverschil.

Fluks is dit zaalseizoen nog steeds op zoek naar de eerste overwinning. Op papier zijn er volgende week zeker kansen, in de thuiswedstrijd tegen het Rotterdamse WION. De wedstrijd in de sporthal aan de Duinwetering start op het ongewone tijdstip van 12:00.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in