Noordwijk – Na de winst van vorige week op concurrent Nikantes was het team van Enrico Mud gedreven om een goed resultaat te halen in Rotterdam tegen ongeslagen koploper Thor.​ De vorige ontmoeting werd nipt verloren met 15-16. Het beloofde een leuke krachtmeting te worden voor de ploeg uit Noordwijk.​ Het werd een verliespartij met 18-15.

​De wedstrijd was beladen en er was een hoop kabaal in de sporthal in Rotterdam.​ Thor schoot uit de startblokken door na twee aanvallen direct op 2-0 voorsprong te komen. Beide teams waren gemotiveerd en nerveus tegelijkertijd en dit resulteerde in een aantal fysieke duels. De scheidsrechter had moeite om de fysieke en snelle acties van beide ploegen goed in te schatten. De eerste 10 minuten was het voor de ploeg uit Noordwijk dan ook erg wennen.​ Thor speelde met meer ervaring en Fluks moest het hoofd koel zien te houden. De broers Jan en Joost Passchier zorgden samen met Sebastiaan Mud in deze fase voor de doelpunten aan de kant van Fluks.​ Om en om stonden beide ploegen een punt voor maar ze wisten beide geen gat te slaan. Het was Thor dat voor rust aanzette en bij rust met 10-8 aan de leiding ging.​

​In de tweede helft zou het spelbeeld niet veranderen. Thor speelde veel over de heren door traag en eentonig de dames onder de paal te zetten. Fluks wist dit de eerste 15 minuten goed tegen te houden en kreeg langzaam de overhand.​ De achterstand van 2 punten werd weggepoetst door scores van Marlou Passchier, Sebastiaan Mud en Wouter Westgeest. Beide ploegen lieten het niet gebeuren dat de ander ver uit zou lopen op het scorebord. Na een aantal goede​ onderscheppingen en wissels zag Enrico Mud zijn ploeg de leiding pakken. De ploeg uit Noordwijk kwam via de ingevallen Willemiek van Duijn, en Jan en Joost Passchier op een 12-14 voorsprong.​ Helaas wist de ploeg deze voorsprong niet uit te bouwen naar een meer comfortabelere score. Fluks miste in deze fase veel afstandschoten. Thor wist te profiteren en kwam op een 14-14 gelijke stand. Aan het einde van de wedstrijd drukte de ploeg uit Rotterdam door voor de winst. Fluks raakte hier en daar wat gefrustreerd en wist geen weerwoord meer te geven op de meer ervaren ploeg uit Rotterdam. Joek Kwakernaak viel nog in en pakte zijn doelpunt mee via een vrije bal. De wedstrijd eindigde in een 18-15 nederlaag voor Fluks.

​Fluks heeft ondanks dit verlies genoten van de intensiteit van deze wedstrijd. Het steeds beter spelende team heeft waardevolle ervaring opgedaan en blijft zich verder ontwikkelen. Daarnaast was het positief dat Joella van Baren na maanden blessureleed voor het eerst dit zaalseizoen in de basis kon starten.

​Scores: Jan Passchier (4), Joost Passchier en Sebastiaan Mud (beide 3), Willemiek van Duijn (2), Marlou Passchier Joek Kwakernaak en Wouter Westgeest (allen 1).​

De komende 2 weekenden heeft de ploeg van Enrico Mud rust en kunnen zij zich gaan richten op de volgende thuiswedstrijd, op 7 maart tegen Doc.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in