Fluks sluit seizoen af met winst

Noordwijk – Fluks speelde afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd van het seizoen tegen het laag geklasseerde Sperwers. Het werd een wedstrijd waarin Fluks de punten in eigen huis hield door de Rotterdammers met 20-17 te verslaan.

Vooraf was al duidelijk dat de uitslag van deze wedstrijd geen gevolg zou hebben voor de stand in de competitie. Fluks is hierin geëindigd op een verdienstelijke 5e plaats, en kon niet meer hoger of lager eindigen door het gat met nummer 4 (Thor) en nummer 6 (Paal Centraal). Sperwers is als hekkensluiter geëindigd maar door een herindeling is er dit jaar geen degradatie mogelijk. Dit zorgde voor een ontspannen sfeer in en buiten het veld. Wel was Fluks van plan het seizoen in stijl af te sluiten, getuige de snelle 1e score van Jan Passchier. Nadat Sperwers via 2 scores de leiding had overgenomen, werd er over en weer veelvuldig gescoord (onder andere 3 treffers binnen enkele minuten van Sebastiaan Mud). Mooie aanvallen wisselden zich af met slordig balverlies. In aanvallend opzicht onderscheidden de Fluks dames zich door veelvuldig te scoren. Halverwege leidden de Noordwijkers met 10-9.

Ook na de pauze bleef Fluks goed spelen, maar ondanks het optische overwicht lukte het pas tegen het einde van de wedstrijd om een beslissend gat te slaan. Er werden opnieuw veel strafworpen gemist, dit blijft een aandachtspunt om aan te werken. Wel positief waren de sterke invalbeurten van 3 A1 spelers, waarbij vooral opviel dat Jet van Baren in de korte periode die zij in het veld stond maar liefst 3 maal trefzeker was (net als haar zus Joella). In de laatste fase van de wedstrijd wist Fluks afstand te nemen van Sperwers, en uiteindelijk met 20-17 de overwinning binnen te halen.

Hiermee is een einde gekomen aan het 1e seizoen in de 3e klasse (na de promotie vorig jaar). Duidelijk werd dat een aantal ploegen een maatje te groot was voor Fluks, maar dat de Noordwijkers zeker een plekje in deze klasse waard zijn. In ieder geval blijft de selectie in tact, met uitzondering van aanvoerder Marlou Passchier die na een seizoen vol blessureleed stopt. Daarnaast zal er het komende seizoen een volwaardig 2e team gevormd worden vanuit de dit seizoen goed presterende A1, wat de concurrentie binnen de selectie ten goede zal komen. Er wordt dan ook met goede verwachtingen uitgekeken naar het seizoen 2022/2023.

Scores namens Fluks: Demi van Duin (5), Joella van Baren, Jet van Baren, en Sebastiaan Mud (allen 3), Wouter Westgeest (2), en Jan Passchier, Joek Kwakernaak, Maurits van der Vos, en Tijmen Westgeest (allen 1).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in