Noordwijk – DOC kwam dit weekend op bezoek bij korfbalteam Fluks in Noordwijk. De vorige wedstrijd tegen DOC werd gewonnen met 19-11 en Fluks had dus alle vertrouwen in een goede uitslag. Dat gebeurde, want het werd uiteindelijk 24-8.

De wedstrijd kwam langzaam op gang. DOC speelde passief en begon direct met achterverdedigen. Dit resulteerde in een trage en voor de toeschouwers saaie wedstrijd. Fluks had moeite om de scherpte te vinden omdat de druk erg laag was. Na een time-out van coach Enrico Mud begon zijn team wat feller te spelen en werden er gaten gevonden in de verdediging van DOC. De ploegen gingen rusten met een 12-6 voorsprong voor de Noordwijkers.

De tweede helft was iets leuker om te zien. Fluks had het verdedigend beter onder controle en liet de ploeg uit Bussum nog maar 2 keer scoren. DOC was niet in staat de tactiek van achterverdedigen te veranderen en mede doordat Fluks aanvallend veel rebounds pakte, waren er veel scoringskansen. Ondanks het gebrek aan scherpte in afronding wist Fluks de score uit te breiden naar een mooie 24-8. Al met al een gemakkelijke overwinning en een stap dichter bij promotie. Hiervoor heeft Fluks nog 2 punten nodig uit de resterende 2 wedstrijden.

Scores: Jan Passchier (9),Sebastiaan Mud (6), Joost Passchier (4), Wouter Westgeest (2), Willemiek van Duin, Maurits Vos en Marlou Passchier (allen 1).

Volgende week gaat Fluks op bezoek bij Thor uit Harmelen. Een sterke ploeg met enkele trefzekere spelers. Fluks won de laatste 3 wedstrijden van deze tegenstander maar dit ging niet altijd gemakkelijk. Thor vecht voor hun laatste kans om Fluks op de ranglijst te passeren en daarmee promotie af te dwingen. Er zullen dus 2 gemotiveerde teams op het veld staan, en naar verwachting zal het een spannende strijd worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in