Noordwijk – Na het verlies 3 weken geleden kreeg Fluks afgelopen zaterdag kans op revanche tegen Madjoe. Een dramatische start zorgde er echter voor dat alle illusies op een goed resultaat al na 10 minuten overboord konden. In het restant van de wedstrijd wist Fluks wel goed partij te bieden. De uitslag was echter duidelijk in het voordeel van de Rijnsburgers (23-15).

Het spel van Fluks laat de laatste weken veel te wensen over en de focus die er in het veldseizoen was lijkt weg. Tel daarbij op dat Madjoe in het eerste kwartier van de wedstrijd akelig zuiver schoot en dan hebben we daarmee de verklaring dat er al snel een hopeloze 9-1 achterstand op het scorebord stond. Of het kwam doordat Madjoe gas terug nam, of Fluks een tandje bij wist te zetten, is niet helemaal duidelijk, maar vanaf dat moment kwam het wedstrijdbeeld meer in evenwicht. Op slag van rust werd de in de afronding ongelukkige Sebastiaan Mud vervangen door Wouter Westgeest wat het scorend vermogen ten goede kwam. Halverwege was de achterstand 14-7. In het thuisduel eerder deze maand wist Madjoe Fluks af te bluffen met fysiek stevig spel. Dit waren de Noordwijkers nog niet vergeten en ditmaal was het Fluks die de randjes van het toelaatbare op zocht (zonder daar ooit overheen te gaan). De spelers van Madjoe raakten hierdoor geïrriteerd en de voorheen sterke heren kwamen veel minder aan scoren toe. Wel pakten zij nog steeds veel rebounds en stelden daarmee de dames van Madjoe in staat regelmatig te scoren. Aan Noordwijkse zijde groeide Westgeest uit tot de beste speler met 5 treffers en een sterk optreden in de verdediging. De voorsprong van de Rijnsburgers kwam niet meer in gevaar (het verschil werd nooit kleiner dan 6), en met een score in de laatste seconde bepaalde Madjoe de eindstand op 23-15.

Ondanks de nederlaag kan Fluks moed putten uit dit duel. Deze week staan de 2 laatste wedstrijden van dit zaalseizoen op het programma (beide in de zaal aan de Duinwetering): donderdag 31 maart (20:25) tegen WION, en zaterdag 2 april (18:45) tegen Badhoevedorp. Als Fluks opnieuw vechtlust en veerkracht kan tonen liggen er (zeker tegen WION) kansen op een goed resultaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in