Noordwijk – Koploper Purmer uit Purmerend kwam zaterdag op bezoek voor hun wedstrijd tegen Fluks. Bij de Noordwijkerse korfballers startte de 16-jarige Joek Kwakernaak in de basis en hij ontwikkelde zich deze wedstrijd tot de sterkste speler van zijn team. Fluks verloor wel en wel met 11-20.

Al snel liet Purmer zien waarom zij op weg zijn naar het kampioenschap. Fluks kon aanvallend geen potten breken en keek al snel tegen een 0-4 achterstand aan. Pas na 10 minuten maakte Nick Lumoindong de eerste score voor Fluks, gevolgd door de 2-4 door Marlou Passchier. Purmer zette overal op het veld veel druk waardoor Fluks de bal moeilijk kon uitbrengen en ook in het aanvalsvak werd veel slordig balverlies geleden. De score liep op tot 2-8 voordat Joek Kwakernaak opstond en via een vrije worp zijn eerste score van de wedstrijd liet noteren. Trainer Enrico Mud stond zijn aanvallers veelvuldig bij met aanwijzingen. De Fluks-aanval ging beter lopen er was meer rust in het vak met langere aanvallen, en er werd gezocht naar de goede kansen alvorens te schieten. Dit betaalde zich uit in de volgende score van Kwakernaak. Op slag van rust scoorde Purmer nogmaals zodat halverwege 4-9 op het scorebord stond.

Na rust knokte Fluks zich terug tot via scores van Passchier en tweemaal Kwakernaak. Daarna was het weer de beurt aan Purmer om driemaal op rij te scoren en het verschil weer op 5 te brengen (7-12). En daarmee was de wedstrijd gelopen. Er werd over en weer nog gescoord, maar de overwinning voor Purmer kwam niet meer in gevaar. Kwakernaak bekroonde zijn goede wedstrijd met nog 2 treffers en bracht daarmee zijn totaal in de wedstrijd op 6 treffers. Ook invaller Maurits van der Vos wist nog tweemaal tot scoren te komen. Het laatste punt was weer voor Purmer, waarmee de eindstand kwam op 11-20.

En zo blijft Purmer ongeslagen, op weg naar het kampioenschap. Fluks kwam te kort, maar het team toonde karakter door zich na een slecht begin terug te knokken in de wedstrijd. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Oosterkwartier op het programma. De thuiswedstrijd tegen dit team werd met 12-13 nipt verloren. Het is dit weekend aan de Noordwijkers om het bij vlagen goede spel van de afgelopen weken om te zetten in een goed resultaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in