Noordwijk – De rustperiode tijdens de feestdagen is door het korfbalteam van Fluks goed benut om te herstellen van de vele blessures. Desondanks kon coach Enrico Mud nog steeds niet beschikken over een volledige en fitte selectie voor de wedstrijd tegen het lager geplaatste Thor uit Harmelen. Fluks won met 20-19.

In de wetenschap dat er gewonnen moest worden om in het spoor van de koplopers te blijven flitste Fluks uit de startblokken met na 10 seconden al de eerste score van Willemiek van Duijn. Thor kwam al snel weer op gelijke hoogte, maar daarna nam Fluks een 4-1 voorsprong en leek het een gemakkelijke middag te worden. De gasten uit Harmelen trokken de stand echter weer gelijk. Fluks kreeg de zaken verdedigend op orde en liep daarna uit naar 10-6. Thor wist toch weer aan te sluiten en kwam vlak voor rust op 13-12.

De tweede helft zou uitdraaien op een ware thriller. Het spel werd fysieker maar nooit onsportief. Bij beide ploegen werd veel over de heren gespeeld, terwijl namens Fluks ook Demi van Duin trefzeker was. Op 18-15 leken de Noordwijkers het beslissende gat geslagen te hebben, maar niets was minder waar. Aanvallend kreeg Fluks moeite om de goede paalpositie te pakken, waardoor er weinig geschoten kon worden en verdedigend konden de Thor heren niet van scoren gehouden worden. Daardoor kwam Thor op 18-18 weer langszij, en met nog 2 minuten te spelen namen zij voor het eerst in de wedstrijd zelfs een 18-19 voorsprong. Na te vroeg inlopen op een vrije bal door een Thor heer kreeg Fluks vervolgens een strafworp. In een poging Fluks uit de concentratie te halen vroeg (en kreeg) de Thor coach een time-out. Joost Passchier liet zich echter niet van de wijs brengen en verzilverde de strafworp. In de daaropvolgende aanval wist Thor niet te scoren, waarna Maurits van der Vos wel trefzeker was en Fluks naar de overwinning schoot.

Het publiek had genoten van een spannende wedstrijd met een enerverend slot, en zij werden na de zwaarbevochten overwinning door de spelers van Fluks bedankt voor hun steun.

Scores namens Fluks: Demi van Duin, Joek Kwakernaak, Maurits van der Vos en Joost Passchier (allen 4), Willemiek van Duijn (2), en Minzi van Mackelenberg en Wouter Westgeest (beiden 1).

Volgende week komt Fluks niet in aktie. De volgende wedstrijd voor Fluks is op 25 januari, in Ridderkerk tegen Eureka.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in