Noordwijk – Fluks speelde zaterdag de uitwedstrijd tegen Thor. Eerder dit seizoen werd met 12-6 gewonnen van de ploeg uit Harmelen, maar Thor had 2 weken geleden koploper ESDO verslagen en mocht dus niet onderschat worden. Fluks won met 7-11.

Bij het begin van de wedstrijd was al duidelijk dat door de harde wind scoren lastig zou worden. Thor wist hier aanvankelijk het beste mee om te gaan en nam een 2-0 voorsprong. Jan Passchier zag een treffer afgekeurd worden maar revancheerde zich in de daaropvolgende aanval door nogmaals te scoren. Nadat Thor naar 3-1 uitgelopen was en Wouter Westgeest voor de 3-2 tekende, werd er lange tijd niet gescoord. Aan de Noordwijkse kant was de verdediging goed op orde, maar het aanvalsvak van Wouter Westgeest, Sebastiaan Mud, Sanne Koch en Demi van Duin liep niet. Er werden geen afspraken gemaakt en uit de korte aanvallen kwamen nauwelijks kansen. Door het uitblijven van scores werd er ook niet van vak gewisseld en greep invallende coach Koos Passchier in door Sanne Koch en Marlou Passchier van vak te laten ruilen. Hoewel het hierdoor iets beter ging, werd er voor rust niet meer gescoord.

Fluks kwam na de pauze zeer scherp en gemotiveerd het veld op. Sanne Koch scoorde 3-3, waarna Thor weer een voorsprong nam. Aangemoedigd door het aanwezige Noordwijkse publiek nam Fluks daarna de touwtjes in handen. De verdediging hield stand en via scores van Sebastiaan Mud (die later geblesseerd uit zou vallen), Wouter Westgeest (2 maal), Jan Passchier en Demi van Duin liep Fluks uit naar 4-9. De concentratie vloeide enigszins weg en Thor scoorde 2 maal snel achter elkaar, alvorens Joost Passchier en Marlou Passchier (na een mooie pass van Wouter Westgeest) een einde maakten aan alle illusies van Thor. De thuisploeg tekende nog wel voor de laatste score, en bepaalde daarmee de eindstand op 7-11.

Fluks scores: Wouter Westgeest (3), ​Jan Passchier en Joost Passchier (beiden 2), Sebastiaan Mud, Marlou Passchier, Sanne Koch​ en Demi van Duin (allen 1).

Concurrent ESDO wist ook te winnen, waardoor beide ploegen nog steeds samen aan de leiding staan. Hiermee is een einde gekomen aan de eerste helft van het veldseizoen, dat in maart verder gaat. De komende weken speelt Fluks geen competitiewedstrijden, wat goed uitkomt met het oog op een aantal blessures. Op 23 november begint de zaalcompetitie waarin Fluks opnieuw mikt op een hoge klassering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in