Sanne Koch luisterde haar terugkeer op met 2 fraaie scores (foto: Fluks).

Noordwijk – Na 2 verloren wedstrijden heeft Fluks afgelopen zaterdag de goede lijn weer opgepakt. In een enerverende wedstrijd werd De Eemvogels met 10-9 verslagen.

Met de van blessure teruggekeerde Sanne Koch in de basis startten de Noordwijkers moeizaam. De eerste scores waren voor de gasten en het duurde 12 minuten voordat Fluks (via 2 afstandsschoten van Joost Passchier) de eerste punten op het scorebord wist te zetten. Vervolgens was het Sanne Heemskerk die kort nadat ze inviel vanaf de strafworpstip Fluks op voorsprong zette. In de laatste minuten voor de pauze waren de Eemvogels echter nog 2 maal trefzeker zodat zij met 3-5 de kleedkamer op zochten.

Het spel van Fluks was zeker niet slecht, maar met slechts 3 punten per helft wordt een goed resultaat lastig. Om meer scorend vermogen in het team te krijgen werd Wouter Westgeest van de reservebank gehaald, en hij was onmiddellijk succesvol. Er brak een rommelige periode aan waarin er veel wederzijdse irritatie tussen de spelers was. De goed leidende arbiter Rudi Speckens zag zich gedwongen via de aanvoerders de teams tot de orde te roepen waarna het spel weer verder kon. De Noordwijkers toonde karakter en knokten zich (mede door ditmaal wel trefzeker te zijn uit strafworpen) naar een voorsprong. Met nog 2 minuten tegen gaan leek met 10-8 de buit binnen, maar nervositeit sloop in de ploeg met snel en slordig balverlies tot gevolg. Eemvogels kreeg met 10-9 in de laatste minuut nog een aanval te spelen, maar wist hierin tot opluchting van het Noordwijkse publiek niet te scoren.

Met deze overwinning kan Fluks weer naar boven kijken. Zeker als volgende week in de uitwedstrijd tegen DTS opnieuw een goed resultaat gehaald zou worden. Eerder dit seizoen wist Fluks in de openingswedstrijd met 12-8 van DTS te winnen, maar de ploeg uit Enkhuizen staat op de ranglijst wel een plaatsje hoger dan Fluks.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in