Jan Passchier (hier op archieffoto): maar liefst 6 maal trefzeker

Noordwijk – De laatste uitwedstrijd van Fluks 1 stond zaterdag gepland in Delft, tegen de studentenvereniging Paal Centraal. Beide teams hebben elkaar al meerdere keren getroffen tijdens eerdere competities of tijdens oefenwedstrijden. In het najaar werd er nipt gewonnen door Fluks 1, dus ook vandaag waren de Flukser gedreven om de punten mee naar Noordwijk te nemen. Er werd gewonnen met 12-20.

De wedstrijd ging snel van start met twee mooie openingsgoals van Maurits van der Vos. Paal Centraal leek hierdoor wakker geschut te zijn en er kwam een periode waarin Fluks en Paal Centraal elkaar in scores volgden. Fluks speelde regelmatig korte aanvallen door de felle verdediging van Paal Centraal. Met name de heren in het groen verdedigden veel op de ballijnen, daardoor was het moeilijk voor de blauw witten om in het spel te komen.

De tweede helft liet een heel ander beeld zien. Fluks nam de overhand en zij kwamen tot wel 6 punten los. De spelers van Fluks werden scherp, zoals te zien was aan het aantal doelpunten van topscoorder Jan Passchier. Er werd in korte tijd dusdanig veel gescoord dat ook de tegenstander de stand van het bord niet bij kon houden. De scheidsrechter heeft deze stand over enomen, waardoor er bij het KNKV een stand van 12-17 is ingevoerd. Zelf komen we, na het opnoemen van alle scores, tot een stand van 12-20. Voor de pouleresultaten maakt dit verder geen verschil. Fluks staat momenteel op een mooie 5e plaats in de derde klasse.

 

Volgende week staat de laatste wedstrijd van dit seizoen gepland. Deze wedstrijd start om 16.00 uur op het Fluks veld tegen Sperwers 1. We hopen op weer een mooie zonnige zaterdag met veel publiek!

 

Scores aan de kant van Fluks: Jan Passchier (6), Joek Kwakernaak, Wouter Westgeest (beide 3), Demi van Duin, Sebastiaan Mud, Maurits van der Vos (allen 2), Joëlla van Baren en Sanne Koch (beide 1).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in