Voorhout – De handbalsters van Foreholte speelden zondagmiddag een uitwedstrijd tegen Fortissimo in Cothen. De twee teams zijn altijd elkaars lastpak. Ze willen niet voor elkaar onderdoen en dat biedt een spannend geheel. Foreholte wist na een moeizame eerste helft de wedstrijd in het tweede deel naar zich toe te trekken en won met 19-30.

De wedstrijd startte voortvarend voor Foreholte. Na vier minuten stond men 1-4 voor met goed spel. Hierna stokte de aanval en Fortissimo maakte dankbaar gebruik van de misverstanden . Bij rust stond het zelfs 14-11 voor de tegenstander. Weer, zoals zo vaak, begon de tweede helft met een ijzersterke defensie, waarin Fortissimo lange tijd niet tot scoren kwam. Gelukkig deden de Voorhoutsen het wel. Waar eerder in de wedstrijd een aantal breaks en een penalty niet benut werden, gebeurde het nu wel. Ook mooie afstandsschoten waren te bewonderen. Na zes minuten was de stand gelijk, 14-14. In de hele tweede helft scoorde Fortissimo maar vijf keer en Foreholte 19 keer. Junior Zoë de Ridder maakte haar debuut in het eerste en speelde verdienstelijk enkele minuten mee.

Zaterdag is er geen handbal i.v.m. de carnaval, echter zaterdag 4 maart staat de ontzettend belangrijke wedstrijd tegen ZAP op het programma. Om 20.45 uur in de Tulp in Voorhout. Wanneer deze partij gewonnen wordt, dat volgt op 11 maart de wedstrijd tegen concurrent DSVD in Deurningen. Hopelijk kunnen de dames van Ricardo Clarijs dan zeker zeggen “wij staan bóvenaan, wij staan bovenaan”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in