Voorhout – Ware je een speler, staflid of supporter van ASC Oegstgeest en je zou bij terugkomst in het dorp aan de achterblijvers duidelijk hebben moeten maken op welke wijze je deze eerste nederlaag in de competitie in Voorhout had opgelopen, je zou nog immer radeloos naar een antwoord op zoek zijn. Verbijsterd vonden de ASC-spelers elkaar om 16.00 uur terug in de kleedkamer op De Elsgeest in Voorhout: wat was hen nu overkomen in de laatste 10 minuten van de wedstrijd? Foreholte won met 3-2.

Op deze competitestart kwam Foreholte 1 bepaald onwennig binnen de lijnen. Kennelijk leverde de hernieuwde kennismaking met het talrijke publiek nogal wat druk op. Het was alsof nogal wat spelers voor de eerste keer met elkaar in het veld stonden, dan wel dat de Voorhoutse Najaarsfeesten zojuist waren geëindigd, maar het veldspel van de elf van trainer Bloemheuvel deed pijn aan de ogen bij menig supporter. De ploeg toonde angstig en onzeker. ASC merkte al snel dat de tegenstander niet in goeden doen was en besloot daar waar de mogelijkheden zich voor zouden doen onmiddellijk toe te slaan. Foreholte mocht de bal hebben, maar ook maar enigszins gevaarlijk voor het doel van ASC-keeper Joek Nieuwenhuis verschijnen was er echt niet bij. ASC verdedigde makkelijk en trok daar waar het kon ongecompliceerd ten aanval en dan met name via de onvermoeibare Lars Valkx. Het was dan ook volkomen in het beeld van de wedstrijd dat Winne Meijer in de 26e minuut vanuit een fraaie voorzet van Valkx evenzo fraai bij de tweede paal kon raakkoppen (0 – 1). Foreholte wist daar bitter weinig tegenover te zetten. Jesse Tijsen kwam tot een half schot en Robin Gomes legde de bal kansloos af daar waar een vlammend schot op doel veel meer voor de hand lag. In de 43e minuut vergrootte Jelle de Bruin de voorsprong door ongehinderd de bal opnieuw bikkelhard boven Matthijs Guijt in de touwen te koppen (0 – 2). Teleurgesteld en bijkans boos zochten de supporters de kantine op in het besef dat de 0 – 3 meer aan de orde was geweest dan een doelpunt van hun Foreholte.

Na rust verschenen Swen Veenstra en Gido Drewes bij Foreholte in het veld. Duidelijk was dat de ploeg vol zat met goede voornemens. ASC verblikte en verbloosde echter niet. De Voorhouters hadden misschien wel 70% van het balbezit maar kwamen niet veel verder dan inzet en goede wil en, belangrijker voor de Oegstgeesternaren, niet verder dan de zestienmeterlijn. Het doel van ASC kwam nauwelijks in gevaar. Onmachtig leek de thuisploeg zich naar het einde te worstelen. Ten einde raad werd Boyd Koppe in de wedstrijd gewisseld en daar waar hij ’s morgens de rots in de branding van Foreholte 2 bleek, nu fungeerde hij als stormram in de Voorhoutse aanval. En toch leek ook dit niet het gewenste effect te hebben. ASC had in het verloop van de tweede helft steeds meer kleine overtredinkjes nodig om het Voorhoutse spel te ontregelen en in de 84e minuut kwam het na de scherp aangesneden vrije trap van Ivo Smits tot de inzet van Swen Veenstra die als bevrijdend achter Nieuwenhuis verdween (1 – 2). Om nu te zeggen dat er iets knapte bij de ASC-ers, zo leek het ook niet, maar het besef dat het na een betrekkelijk makkelijke middag toch nog mis zou kunnen gaan welde op. Het was in de 90e minuut juist aanvoerder Sten Admiraal die zijn vrije trap op fraaie wijze diagonaal en over de ASC-goalie in de bovenhoek liet ploffen (2 – 2). Daarna was er geen houden meer aan en was het opnieuw Admiraal die vanaf rechts naar binnen dribbelde en met zijn schuiver De Elsgeest in vuur en vlam zette (3 – 2). Nog was het niet afgelopen en ASC trok met man en macht ten aanval om het naderende en onverwachte onheil alsnog af te wenden. In plaats van het balbezit te koesteren werd de bal vanuit de Voorhoutse verdediging weggepoeierd waarna ASC steeds voor het doel terugkeerde. Na zesennegentig minuten maakte scheidsrechter Karagantcheff aan alle spanning een einde. De Voorhoutse armen gingen trots omhoog, de ASC-ers lagen vol ongeloof op het veld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in