Foto: Instagram @hvforeholtedamesselectie / archief

Voorhout – Na een doordeweekse overwinning in de beker is het Foreholte dames 1 niet gelukt om ook op zaterdag te winnen. M.H.V. ’81 was in sporthal De Tulp te sterk: 18-28.

De Voorhouters hadden dinsdag een mooie overwinning weten te behalen, in de bekerwedstrijd tegen VOC 3. De Amsterdammers zijn actief op een lager niveau, wat ook terug te zien was in de uitslag: het werd 23-28 en dus is Foreholte een ronde verder.

In dezelfde week stond ook M.H.V.’81 op het programma voor de competitie. De Brabanders stonden met vier punten uit vier wedstrijden boven Foreholte op de ranglijst. In de openingsfase ging de wedstrijd gelijk op en kwam Foreholte zelfs op voorspong met 8-4. Echter volgde hierna een lange periode zonder goals voor de ploeg van Patrick Jordaan, waardoor de ruststand 9-14 bedroeg.

Na rust maakte M.H.V.’81 het af. De uitploeg zag dat de Voorhouters teveel vanuit stilstand gingen spelen en benutte deze mogelijkheid door flink uit te lopen. Bij het jonge Foreholte kwam het bekende probleem naar voren dat er ervaring miste om nog terug te komen in de wedstrijd. De einduitslag bedroeg dan ook maar liefst 18-28.

Foreholte staat nu op de veertiende plaats met twee punten uit vijf wedstrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in